Cele mai importante atractii turitice din Muntenegru

0
Cele mai importante atractii turitice din Muntenegru

Muntenegru este cea mai mica tara de pe coasta sudica a Marii Adriatice.  Aceasta minunata tara este considerata “ noua Riviera” mai exact este considerat un paradis neatins.

De-a lungul timpului Muntenegru a fost implicat in conflicte entice si civile iar din anul 2006 acesta si-a declarat independenta.

    Ce este atat de spectaculos la aceasta tara?

Kotor

Kotor este un oras care a fost fondat in anul 168 in timpul Imperiului Roman. In acel moment purta numele de Acruvium. Kotor a fost un important centru cultural si comercial.  Aceasta cetate a avut foarte mult de suferit in timpul cutremurului din 1979 dupa care a fost complet construita cu sprijinul UNESCO.

Budva

Are o vechime de peste 2000 de ani si este situat in zona de coasta Budvanska Rivijera. Este considerat principalul centru al turismului din Muntenegru. Aceasta zona se face instant remarcata prin urbanistica de tip mediteraneana, plaje cu nisip si o intensa viata de noapte. Principalele atractii turistice din aceasta zona sunt Biserica Sf. Trojica, Biserica Sf Ivan si Biserica SF. Sava. Vezi pe acest site mai multe detalii despre aceasta frumoasa zona.

Bar

Orasul Bar se gaseste in sud-estul statului Muntenegru la tarmul Marii Adriatice. Bar este un oras care se gaseste in sud-estul statului Muntenegru. Bar este un oras-port si este considerat un adevarat muzeu un aer liber.

In zona veche a acestui oras se afla Palatul Regal Nikola, bisericile Sfanta Ecaterina si Sfanta Veneranda, fortareata Haj Nehaj cat si mai multe fortificatii ale orasului care dateaza din secolul al XV-lea.

Canionul Tara

Se afla pe cursul raului cu acelasi nume. Canionul este al doilea ca marime din lume, este intrecut doar de Grand Canyon din S.U.A. Canionul face parte din Parcul National Durmitor si are o lungime de aproximativ 82 km.

Calitatea apei si a mediului a transformat acest canion intr-un sistem ecologic unic. Canionul Tara a fost inclus in Programul Oamenii si Biosfera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image