Site oficial cu statistici la zi despre evoluția cazurilor de COVID-19 în România

0

În ultima perioada au aparut pe internet diverse știri FAKE, așa că oficialii nu au stat pe ganduri și au lansat astăzi un proiect ce prezintă statisticile oficiale despre COVID-19 în România. Site-ul se numește DateLaZi.ro și prezintă într-un mod real cele mai noi informații privind evoluția virusului în Romania.

În momentul de față (Date actualizate în 26 Martie la 16:22.) sunt 1029 cazuri confirmate, 94 de persoane vindecate, 18 decedați (reprezinta 2%). Ca și statici ne mai sunt prezentate: Genul (femei 53%, bărbați 44% și 3% copii sub 18 ani), varsta medie este de 45 de ani.

Pentru a fi la curent cu ultimele statistici, DateLaZi.ro vă mai pune la dispoziție instrumente utile pentru browser-ul pe care îl folosiți:

Accesul la date din surse oficiale ce descriu evoluția cazurilor de COVID-19 în România este esențial în adoptarea măsurilor de sănătate publică împotriva pandemiei. Astfel, venim în sprijinul publicului și al mass-media din România prin accesibilizarea datelor punându-le într-o formă grafică ușor de parcurs, urmând modelul portalului de informare din Singapore.

Infografiile se actualizează periodic și sunt centralizate în graficele de mai jos.

Acest proiect este realizat pro-bono în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României. Funcționarea acestei platforme depinde exclusiv de conținutul datelor și informațiilor care vor fi furnizate de către Guvernul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image