Mituri despre sucul de rodie în care toată lumea crede

0
Ne dăm seama dacă sucul de rodie este atât de util, fie că poate fi folosit ca medicament și cum să alegem băutura potrivită în magazin.

Mitul numărul 1. Sucul de rodie este sănătos

Nu este chiar adevarat. Există într-adevăr o mulțime de substanțe din rodie care au proprietăți antioxidante: flavonoide , antocianine, polifenoli, catechine și punicalagine. În plus, 100 g de boabe conțin 21% din aportul zilnic de vitamina K, 17% de vitamina C și 16% de fibre.

Situația este diferită cu sucul de rodie. „Există o regulă generală: sucurile sunt băuturi cu un conținut ridicat de zahăr – aproximativ 100% din sucul său de rodie conține aproximativ 14% și o cantitate mică de vitamine. Prin urmare, sunt mai nocive decât utile „, spune Alexey Paramonov, gastroenterolog la Clinica Dawn .

Mitul număr 2. Sucul de rodie poate fi tratat

Se crede că sucul de rodie trebuie băut pentru a îmbunătăți formarea sângelui, precum și cu niveluri scăzute de fier și hemoglobină.

„De fapt, nimic nu poate fi tratat cu suc de rodie, avantajele sale sunt pur culinare. Dacă fierul și hemoglobina sunt deja reduse, este nevoie de tablete și uneori sub formă de injecții intravenoase ” , spune un specialist rus. Da, și pentru a menține nivelul de fier din normă exclusiv cu ajutorul sucului este, de asemenea, problematic: într-un pahar conține doar 0,249 mg de mineral. Adică, pentru a vă apropia cumva de norma zilnică de 8-27 mg, va trebui să beți cel puțin doi litri pe zi, ceea ce este foarte mult zahăr. În general, o opțiune mai rezonabilă este să bei periodic un pahar de suc de rodie și să includă în mod regulat o varietate de alimente cu un conținut mai mare de fier în dietă .

Un medic poate recomanda adăugarea de suc de rodie la dietă numai într-un singur caz: atunci când un pacient cu diverse boli ale tractului gastrointestinal trebuie să se recupereze din dietele dure, care duc adesea la o deficiență de vitamine și greutate corporală. În această situație, sucul poate îmbunătăți situația.

Mitul numărul 3. Puteți bea suc de rodie oricând doriți

Nu . Sucul de rodie nu trebuie băut pe stomacul gol: este vorba despre o doză de șoc de zahăr, care crește mult nivelul glicemiei . Și este mai bine să o diluați cu apă: o aciditate ridicată și un conținut crescut de tanini pot provoca reflux (o condiție în care conținutul stomacului intră în esofag).

Cum să alegeți sucul potrivit de rodie, dacă tot doriți cu adevărat

În mod ideal, pregatește sucul la un aparat. Un pahar va avea nevoie de 2-3 fructe. Vă va ajuta un storcător , o presă de mână pentru citrice sau un blender . Dar dacă nu puteți face o băutură acasă, cumpărați proaspăt stoarcere pe piață (este mai bine dacă este pregătit cu dvs.).

Ca o ultimă soluție – găsiți o opțiune de calitate în magazin: acesta trebuie marcat cu „suc de rodie 100%” presat direct, cu o compoziție simplă (adică nu trebuie să existe altceva decât rodie în băutură), să coste nu mai puțin de 10-20 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image