Beneficiile drenajului limfatic asupra organismului!

0

Desi denumirea de „ drenaj limfatic ” poate parea complicata, acest termen se refera de fapt la o tehnica de masaj usor, combinat cu o oarecare presiune, ce se exercita asupra ganglionilor limfatici. Acest tip de masaj se foloseste indeosebi pentru a scapa de celulita ( forma usoara ce se caracterizeaza prin aspectul de „ coaja de portocala ” a pielii ), insa beneficiile sale sunt mult mai complexe decat infrumusetarea aspectului fizic.

Cum se realizeaza drenajul limfatic?

Acest tip de masaj ar trebui realizat doar de catre specialisti si este recomandat a se realiza de cel putin doua ori pe an, in cicluri de cate 6 – 10 sedinte. Saptamanal, se pot realiza 2-3 sedinte de drenaj limfatic si ar trebui sa fie de ajuns pentru imbunatatirea aspectului fizic si pentru mentinerea unei stari generale bune de sanatate.

Drenajul limfatic se poate face prin intermediul a doua metode iar alegerea este a clientului:

prin masaj: durata unui astfel de masaj este de aproximativ 50 de minute si implica tehnicile de presopunctura si reflexoterapie;

prin biostimulare: se stimuleaza contractia naturala a muschilor si acest lucru conduce la restabilirea traselului circulatiei limfatice.

Beneficiile drenajului limfatic

Rolul principal al drenajului limfatic este cel de a curata organismul, pentru ca stimuleaza foarte bine eliminarea toxinelor, motiv pentru care este extrem de utilizat in curele de slabire si in cele de detoxifiere.

Totodata, intareste sistemul imunitar tocmai pentru ca, prin masaj, sunt stimulati ganglionii limfatici si productia de anticorpi. Asadar, daca aveti probleme cu sistemul imunitar, puteti incerca cateva sedinte de drenaj limfatic si cu siguranta nu veti regreta!

De asemenea, unul dintre motivele principale pentru care este folosit drenajul limfatic impotriva celulitei, este acela ca lupta impotriva depunerilor de grasime si reduce aspectul inestetic al pielii, dat de aceasta;

Stiati sau nu, drenajul limfatic poate chiar sa grabeasca cicatrizarea ranilor ( in special daca este vorba de rani ori leziuni minore ) si poate stimula inclusiv productia de colagen si de elastina, iar astfel pielea isi recapata elasticitatea.

Este cunoscut faptul ca acest tip de masaj ajuta corpul sa se relaxeze, iar in acest fel puteti scapa de stres, astfel ca puteti dormi mult mai bine noaptea, iar somnul va fi mai odihnitor.

Drenajul limfatic contribuie la buna functionare a sistemului limfatic iar ceea ce multi dintre voi probabil nu stiu, este ca acest sistem are un rol esential in protejarea organismului impotriva cancerului!

Un alt beneficiu al drenajului limfatic, este faptul ca poate fi aplicat si pacientilor care sufera de cancer mamar metastatic. Este o tehnica de masaj foarte sigura si delicata.

In cazul in care va confruntati zilnic cu picioare umflate si cu acea senzatie de „ picioare grele ”, specialistii chiar recomanda sedintele de drenaj limfatic pentru ca masajul reduce senzatia de oboseala, pune sangele in miscare si reduce umflaturile de la nivelul membrelor inferioare;

Are efecte benefice inclusiv pentru persoanele ce sufera de fibromialgie ( pentru ca imbunatateste flexibilitatea ), ori in cazul sportivilor sau a persoanelor care se recupereaza in urma unei interventii chirurgicale.

Totodata, este o metoda ideala pentru a slabi, insa daca doriti sa incercati drenajul limfatic pentru a mai scapa de cateva kg, trebuie sa stiti ca acest lucru este posibil doar daca masajul vine insotit de o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice. Nicio metoda pentru slabit, nu va da rezultate suta la suta, fara o alimentatie corecta si fara sport!

Din punct de vedere financiar, aceasta terapie este relativ accesibila, iar pretul unei sedinte variaza intre aproximativ 60 si 120-130 de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image