Care este culoarea anului 2019 ?! PANTONE 16-1546 Living Coral - 24monden.ro

Care este culoarea anului 2019 ?! PANTONE 16-1546 Living Coral

PANTONE 16-1546 Living Coral a fost aleasă culoarea anului 2019, este o nuanță de portocal animată, cu o tentă aurie, care reflectă căldura, hrănirea și adăpostul recifelor de corali spre viața marină.

Autoritatea pentru culori a acordat titlul onorabil în decursul a 20 de ani, ținând cont de tendințele modei, decorării, designului și culturii, precum și de “modul în care culorile pot întruchipa experiența noastră colectivă și reflectă ceea ce are loc în cultura noastră globală la un moment dat “, potrivit comunicatului de presă.

Cine sunt alegatorii acestei culori?

Cei de la Pantone aleg de 20 de ani culoarea anului. Pantone notează că selecția din acest an simbolizează o “nevoie înnăscută de optimism și de interese fericite” și de “experiențe autentice și imersive care permit conexiune și intimitate” – acestea din urmă purtând o extraordinară caracteristică într-un peisaj cultural, dominat din ce în ce mai mult de tehnologia digitală și de mediile sociale.


“Culoarea este o limbă și culoarea este inextricabil legată de cultură”, spune Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone Color

Pressman spune că al doilea aspect este “înțelegerea noastră a resurselor noastre naturale … ne uităm la preocupările a ceea ce are loc în natură, epuizarea resurselor naturale. Unul dintre lucrurile pe care le primim din natură este energia. Când ne gândim la natura schimbătoare a lumii noastre, aici este o culoare care animă și afirmă viața. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *