Cantarele isi dovedesc utilitatea in privinta comertului, fie ca e vorba sa cumperi un produs, sau sa vinzi un produs. Un cantar este deosebit de util in a determina masa produsului si a stabili pretul acestuia. Un tip raspandit de cantar este cel electronic, care permite conversia fortei sau a presiunii unui obiect intr-o valoare zecimala care este apoi afisata pe un display.

Astfel, in functie de utilitate, avem mai multe tipuri de cantare electronice, dintre care sunt cantarele cu etichete, deosebit de utile in a eticheta marfuri in hale comerciale sau magazine universale, dar si pentru impachetarea unor produse mici. Cantarul cu etichete este de regula mult mai scump decat un cantar comercial, avand o mare diversitate de functii si o posibilitate de memorare a catorva mii de articole. Cantarele cu numaratoare sunt cantare electronice cu functia specifica de a numara piese, ceea ce vine in ajutorul magazinelor de bijuterii sau in magazinele de electronice.

Cantarul de precizie, este un cantar cu o diviziune de masurare a greutatii foarte mica, avand diviziuni de la 0,005 grame pana la 0,05 grame. Acest tip de cantar, precum si cel cu numaratoare vine in ajutorul magazinelor de bijuterii, unde greutatea accesoriilor este foarte mica si important de determinat. Cantarele comerciale sunt acele cantare pe care le poti vedea peste tot intr-o piata, intr-o alimentara, o cofetarie sau intr-un magazin de piese. Unele cantare comerciale sunt prevazute cu doua ecrane, un ecran pentru client si al doilea pentru operator, astfel incat clientul sa aiba cunostinta de ce anume si de cat anume cumpara. De cele mai multe ori, cantarele comerciale sunt prevazute cu un platan confectionat din inox, astfel incat sa fie asigurata siguranta cantarului la greutati mari.

Cantarul electronic de verificare este un cantar cu o functie de masurare a greutatii special pentru un loc precum o patiserie, o cofetarie sau pentru bucatari. Cantarul tip platforma este ideal in cazul in care lucrezi intr-o piata, targ, un magazin de piesa sau chiar si un laborator. Avand o capacitate mare de cantarire este perfect pentru aceste zone. In cazul in care depuneti mai multa greutate decat greutatea maxima admisa, nu trebuie sa va ingrijorati ca puteti strica senzorul de cantarire, intrucat unele sunt prevazute cu un limitator mecanic de supra-sarcina.

Un alt tip de cantar electronic, cantarul macara, este un tip special de cantar prevazut cu un carlig la capatul de jos al acestuia la care se ataseaza produsul care se vrea cantarit, si un maner la capatul de sus pentru a putea manevra cantarul. Spre deosebire de cantarele mecanice traditionale, acesta este prevazut cu un display tip led care indica mult mai exact decat un cantar mecanic greutatea produsului. Imbinand o parte mecanica si o parte electronica, cantarul macara este un tip special de dispozitiv de masurare a greutatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image