Recomandari pentru a obtine promovarea dorita la locul de munca

0
Cum puteti obtine o promovare la locul de munca? Unul din factorii cheie in obtinerea unei promovari este de a fi un angajat exemplar, foarte respectat in cadrul companiei. Abilitatile si experienta, reputatia ta si etica de lucru sunt toti factori care te vor ajuta sa-ti asiguri o promovare care sa te propulseze pe scara carierei. Iata cateva sfaturi si recomandari despre cum sa obtii promovarea mult visata la job.
Fa-ti munca cum trebuie. Felul in care te descurci in pozitia curenta va fi important atunci cand sunteti luat in considerare pentru o promovare. Performantele excelente si reputatia ta ca angajat peste medie vor cantari mult atunci cand compania va lua o decizie in privinta personalului angajat.
Fii un jucator de echipa. Ofera-te pentru a ajuta cu proiecte noi in birou si propune-te voluntar pentru comitete sau grupuri de lucru. Ofera-te pentru a-ti ajuta seful si colegii ori de cate ori timpul iti permite. Vei fi cunoscut ca un jucator de echipa si un individ cu care colegii isi doresc sa lucreze.
Nu lipsi de la lucru. Fii la timp pentru munca si nu iti lua mai mult timp liber decat iti este alocat. Daca esti cunoscut ca un dezertor si cineva munceste mai apoi mai mult decat este necesar, acest aspect va fi folosit impotriva ta.
Socializeaza si fa-te observat. Participa la petrecerile si adunarile de firma. Cu cat esti mai mult conectat cu angajatii si colegii, cu atat mai mult ei vor sti despre tine si mai mult vei iesi in evidenta atunci cand vine vorba de a fi luat in considerare pentru promovare. Managerii sunt mai susceptibili sa promoveze un angajat pe care-l stiu bine decat unul despre care nu cunosc prea multe.
Continua-ti studiile. In cazul in care compania ofera oportunitati pentru clasele de dezvoltare profesionala, profita de cat mai multe. In cazul in care abilitatile tale au nevoie de actualizare sau avansarea in cursuri de educatie, continua-le. In acest fel, abilitatile tale tehnice vor fi la nivel de top.
Discuta cu seful tau. Asigura-te ca acesta stie ca esti interesat atunci cand apare o noua pozitie. Nu este o idee buna sa pastrezi asta ca pe un secret personal, pentru ca seful tau o sa afle. E mai bine sa auda de la tine decat de la resurse umane. Ofera-te sa ajuti cu tranzitia daca esti selectat pentru promovare.
Fii pregatit sa ceri. Angajatorul iti poate recunoaste calitatile si abilitatile si sa-ti ofere o promovare. Desigur, este mult mai usor atunci cand se intampla in acest fel. Cu toate acestea, pentru unele locuri de munca si la unele organizatii ar putea fi necesar sa se aplice pentru o promovare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image