Poza care sune totul despre caracterul mirilor

0

Vi s-a intamplat vreodata sa nu-i cunoasteti pe oamenii din poza, dar sa ramaneti cu ochii atintit zeci de minute pe chipurile lor, imaginea sa va determine sa ii indragiti pe loc si sa-i considerati ca sunt ai vostri? Fotografia universala, de mare valoare, are capacitatea de a starni interesul privitorilor, chiar daca nu cunosc modelele si nu au participat la eveniment, in timp ce de fotografia banala nu iti pasa, chiar daca ai fost acolo si cunosti modelele. Uneori te uiti plictisit si la fotogarfiile in care apari tu, fiindca nu au sclipirea aceea menita sa le uiti in mana si care iti magnetizeaza privirea.
Cunoscut, necunoscut este sters de impresia puternica de viu, de simboluri si de modul miraculos in care a fost realizata.
Asta reuseste sa faca un fotograf profesionist nunta sa iti prezinte alti oameni ca fiindu-ti familiari, sa te faca sa intelegi si sa apreciezi umanul in esenta lui.

Ma uita acum pe site-ul firmei Weddon.ro la una dintre acele fotografii de nunta de valoare si citesc caracterul mirilor. Gatiti ca de sarbatoare, sarbatoarea vietii lor, tin in brate un caine si se uita cu dragoste la el. Gestul lor suna ca o promisiune sacra ca animalul va fi mereu iubit si asimilat familiei, ca nu are motive de ingrijorare.
Cainele priveste cu incredere in obiectiv si este greu de stabilit cine este vedeta: tanara si frumoasa pereche, animalul, cadrul natural sau gospodaria care se proiecteaza undeva in spate?
De cata sensibilitate da dovada omul care in ziua nuntii face poza cu cainele sau? Iubeam mirii care ma chemau la poze, cand eram copil, fiindca daca as fi stat la coada, lumea nu ma baga in seama si eu asteptam mult si bine sa apar in fotografie.
Erau insa miri care ma luau de mana si se fotografiau cu mine. Asa fac mirii populari, ei sunt cei care roaga nuntasii sa faca poze, ii invita la fotografiat fiindca isi doresc amintiri cu ei din cea mai importanta zi.
Privesc poza cu tanara familie si cu cainele si valuri de duiosie ma cuprind si apreciez si mai mult fotograful. Un fotograf banal ar fi spus: “Nu-ti fac poza cu cainele!”, dar fotograful profesionist a descris un caracter in imagini.
La fel de sugestiva este si poza din portofoliu de la categoria Botez. Asezat pe burtica, in patul sau cu lenjerie fina din damasc, copilul asteapta sa fie imbracat si pregatit pentru botez. Priveste cu incredere, are gurita deschisa de parca gandureste. Ochii mari privesc increzatori in fata, de parca viitorul asteapta sa fie cucerit de acest copil.
In spatele acestor poze perfecte sunt ani de munca si enorm de mult exercitiu. Da, fotografia depinde de cel care o face, dar sa nu uitam ca in acceasi masura si modelul are importanta sa, iar circumstantele in care se face poza pot fi hotaratoare. Fotograful profesionist face in asa fel, incat totul sa fie favorabil: echipamentele pregatite, atitudinea adecvata a modelului, lumina nici prea multa, nici prea putina, iar cei care stau la fotografiat sa nu se miste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image