De la lucruri de baza la urmatorul nivel

0

Am invatat sa inot in urma cu vreo 10 ani, pe vremea cand eram inca in liceu, la prima mea vizita la mare. Insa tot ce am reusit sa invat au fost lucrurile de baza, pe care le stiu si acum dar pe care nu am reusit inca sa le imbunatatesc. Tocmai de aceea, in ultima perioada m-am tot gandit ce as putea face. De cand muncesc nu mai am atat de mult timp pentru alte activitati, iar statu pe scaun si in picioare 8 ore pe zi nu ma ajuta prea mult sa am un ritm de viata sanatos.
Descoperind site-l InitiereInot.com de unde am aflat despre cursuri inot adulti in Bucuresti, am hotarat ca o sa incerc si eu cand o sa fiu pregatit. Deocamdata trebuie sa imi organizez mai bine orarul zilnic care este inca destul de dezordonat.

Macar 2 zile pe saptamana sa fiu liber pentru a merge la bazin, dupa munca.
Exista multe lucuri benefice pe care le voi castiga cand ma voi apuca de aceasta activitate. In primul rand, comparativ cu alte activitati, in special cu cele in aer liber, inotul poate fi practicat in orice perioada a anului, cursurile fiind realizate in spatii inchise, ferite de orice intemperie ar fi afara. Astfe, chiar si iarna pot iesi afara dupa o sesiune de inot fara a-mi face griji ca o sa racesc. Mai este destul timp pana atunci oricum, si in aceasta perioada voi reusi cu siguranta sa imi creez o rezistenta mai mare, ajungand astfel la un alt beneficiu adus de inot, intarirea organismului impotriva factorilor nocivi care ne pot crea raceli sau gripe. Asta la interior, dar si la exterior. Este o metoda buna de a scapa de cateva kilograme in plus sau de a preveni aparitia acestora, ceea ce este mai bine dar si de a ne tonifia corpul. Inotul pune in miscare majoritatea muschilor corpului, fiind in principiu un antrenament care inglobeaza mai multe alte antrenamente. Este perfect pentru brate si picioare puternice dar si un abdomen tonifiat care poate fi obtinut printr-o respiratie corespunzatoate cand inotam.
Inotul poate fi foarte benefic si pentru persoanele care sufera de dureri de muschi sau articulare, ajutand la mentinerea unei pozitii corecte a corpului. Spre deosebire de alte activitati, intinderile musculate sunt tat intalnite aici, in special dupa ce o persoana invata cum sa inoate intr-un mod corect, care sa nu consume multa energie si sa asigure miscarea tuturor glupelor de muschi si a articulatiilor intr-un mod benefic. In acest sens, este nevoie de un bun antrenor, care sa cunoasca toate aceste lucruri, acesta fiind cheia unui bun inceput, dupa care ne putem dezvolta pe cont propriu. Presupun ca daca voi reusi sa ajung in acest punct voi intelege si cum pot sportivii de performanta sa fie atat de eficienti, chiar daca pentru asta este nevoie de ani de munca si antrenamente constante. Cateva cursuri de inot pentru adulti sunt cu siguranta binevenite si o buna metoda de a ne mentine sanatosi si puternici, atat fizic cat si psihic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image