4 sfaturi pentru o vacanta reusita in Bucuresti

0

Daca ai in plan sa vii in Bucuresti pentru un weekend, poate te vor ajuta sfaturile noastre.

1. Transportul

Pentru transport, cel mai rentabil ar fi sa te deplasezi cu masina, asta daca nu vii singur. In 2-4 pasageri, calatoria cu masina pana la Bucuresti, chiar si din cele mai indepartate locuri ale tarii, ar insemna o suma mica pentru fiecare persoana.

In eventualitatea in care calatoriti singur si veniti de la peste 300 de km, ati putea la fel de bine sa luati in considerarea un zbor intern. Nu va fi mai ieftin ca si deplasarea cu masina personala, insa veti ajunge de 10 ori mai repede.

Daca sunteti studenti, atunci veti calatori, cel mai probabil, cu trenul. Reducerile sunt totale pentru studentii care prezinta legitimatiile la zi.

In Bucuresti, transportul este asigurat de reteaua autobuze, troleibuze si tramvaie dar si de metrou. Singurele zone care nu sunt acoperite de metrou in prezent, sunt Drumul Taberei, Rahova, Ghencea dar aici se va deschide in curand noua magistrala.

Calatoria cu taxiul este si ea mai simpla, daca veti alege sa comandati un taxi prin intermediul receptiei hotelului la care sunteti cazati.

2. Cazarea

Cazarea este poate cel mai important aspect al unei calatorii in Bucuresti. Daca vrei sa stai foarte ieftin poti alege un hostel sau un cel mai ieftin hotel din Bucuresti insa daca vrei sa si conditii iti recomandam sa te indrepti catre hotelurile de 2 si 3 stele. O camera dubla la un hotel de doua stele in Bucuresti nu ar trebui sa coste mai mult de 130-150 de lei.

Exista si alte variante, cum ar fi apartamentele in regim hotelier sau cele de pe airbnb, cu un regim similar. Pentru cei mai pretentiosi exista hotelurile cunoscute cu oreturi pornind de la 400 de lei pentru o camera dubla.

3. Obiective de vizitat

In Bucuresti nu te vei plictisi niciodata, atat ziua cat si noaptea. Daca iti plac plimbarile, la pas vei putea descoperi cele mai frumoase locuri din Capitala. De la statui si muzee pana la strazi, palate si case istorice.

In centrul orasului te poti plimba pe Strada Lipscani sau chiar pe Calea Victoriei. De la un capat la celalalt vei intalni Muzeul de Istorie, Palatul CEC, Palatul Telefoanelor, Palatul Regal, Muzeul George Enescu, si multe alte cladiri de patrimoniu.

In Parcul Carol vei gasi Mausoleul Eroilor, Fantana Cantacuzino, Castelul lui Vald Tepes, o copie a Cetatii Poienari, Arenele Romane si altele.

O vizita la Palatul Regal, de unde Regele Mihai a fost alungat dupa al doilea razboi Mondial, ar trebui sa fie nelipsita.

Muzeul Bucurestiului, aflat vizavi de Universitatea Bucuresti, merita si el vizitat, caci vei pierde ore bune admirand exponatele si lectiile de istorie.

4. Parcuri

Desi, statistic, Bucurestiul sta rau la capitolul spatiu verde per locuitor, vei gasi cateva parcuri mari, in diferite colturi ale orasului. Parcu Ior este situat in sectorul 3, in Cartierul Titan iar Parcul Herestrau se gaseste la nord, in zona Aviatorilor-Arcul de Trium.

Sectorul 4 este deservit de Parcul Tineretului, cunoscut si ca Oraselul Copiilor iar in centru gasim parcul Carol, un loc deosebit, parc construit la cererea expresa a Regelui Carol 1.

Mai sunt si alte parcuri mai mici printre care: Parcul Circului, Parcul Morarilor, Parcul Bordei insa cele in care aveti multiple optiuni de petrecere a timpuilui sunt primele mentionate.

5. De evitat

Evita sa calatoresti cu autobuzele la orele de varf si foloseste pe cat de mult posibil, metroul. De cele mai multe ori este atat mai rentabil cat si mai rapid sa calatoriti cu metroul decat cu taxiul. Daca, totusi, trebuie sa mergi cu taxiul, afla ce ar trebui sa stii despre o calatorie cu taxiul in Bucuresti din acest articol.

Daca nu stiati deja, sunt cateva cartiere unde nu ar trebui sa umblii singur, mai ales noaptea. Nu este chiar atat de rau precum se aude insa este mai bine sa eviti aceste zone. Cartierul Ferentari este unul dintre cele mai rau famate asa ca evita zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image