Ne era mila sa atingem albumele acelea, adevarate opera de arta si sa lasam vreo amprenta pe fotografii. Pe chipuri nu era un rid, nu aparea vreo umbra de ingrijorare, desi oamenii din ele pareau vii. Era o magie fare asemanare, greu de explicat in cuvinte: pozele acelea martori sincere ai momentelor unice de fericire si toate persoanele care apareau in ele vii. Trecutul isi dadea mana cu prezentul si viitorul datorita artei fotografului care stiuse sa faca asta si parca avea nemurirea la degetul sau cel mic.
Mai erau trei luni pana la nunta noastra si cautam fotograf nunta de aceea rasfoiseram impreuna sute de albume cu poze. In unele oamenii stateau asa de tepeni, incat am fost siguri ca i-a stresat fotograful, in altele bietii oameni parea de-a dreptul stresati de el.
Aici se vedea dragostea pentru fotografie ca arta, pentru imortalizarea naturala a esentei de firesc. Pozele acelea ne magnetizau. Nu ne puteam desprinde nici privirile nici mainile de pe ele. De pozele rebut, nereusite, te plictisesti repede si simti nevoia sa iti clatesti ochii, in timp ce fotografiile foarte bune sunt picaturi pentru ochi.
-Cine a fost maestrul care v-a facut pozele de la nunta, am indraznit sa intreb?
-Cum, nu i-ati recunoscut stilul inconfundabil? Este cel mai bun fotograf pe care il are Romania la ora actuala: Cotea Razvan.
Gasisem! Gasisem! Gasisem! Cotea Razvan trebuia sa ne faca pozele de la nunta. Ne-am intors iute acasa si l-am cautat pe internet. L-am gasit in cateva secunde si ne-am dat seama de notorietatea sa. Am alcatuit lista atuurilor:
-disponibilitate. Fotograful-artist este dispus sa se deplaseze in orice oras, localitate, sat pierdut din munti sa-si faca meseria cu placere si pricepere.
-experienta indelungata care nu a generat vanitate. Este un om prietenos, simplu, sociabil, deschis propunerilor decente de orice fel, cel putin asa declarau clientii
-aparatura performanta pe care o detine. In afara de aparate si camere performante, Razvan are si ochelari, palarii, evantaie, tot ceea ce transforma fotografiatul intr-un spectacol
-cadoul de nunta oferit mirilor: magnetii de frigider cu cele mai reusite poze din timpul nuntii
-tarifele scazute, raportate la maiestria fotografiilor si promptitudinea realizarii acestora la scurt timp dupa eveniment si precizarea cu onestitate a costurilor. Niciun ban in plus nu este solicitat, fata de suma comunicata in timpul negocierilor.
Auziseram numai lucruri bune despre Razvan Cotea si tocmai de aceea ne temeam de el. Ne era frica sa nu fie snob, sever, inabordabil si sa ne copleseasca prin prezenta si personalitatea lui. Ni-l imaginam ca fiind un geniu (in domeniul fotografiei este) si ne era teama ca nu se adapteaza circumstantelor in care se va desfasura evenimentul nostru. Numai in acesta privinta ezitam, de aceea am fixat o intalnire si o sesiune foto inainte de nunta, sa ne cunoastem.
Omul Razvan Cotea are aceeasi tinuta de gala (moral vorbind) ca si fotograful. Prin prezenta lui te incurajeaza sa fii tu insuti/insati de aceea si pozele facute de el par naturale si vii, mai vii decat sunt anumiti oameni care pozeaza in realitate.
Cine va face pozele la nunta? Un amator? Dar albumul nuntii voastre este podul de aur al iubirii peste timp!!!Cotea Razvan este singura solutie artistica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image