Administratorul misterios - 24monden.ro

Administratorul misterios

Ne-am mutat de curand in bloc, cumparand un apartamnet cu trei camera si doua bai, cu bucatarie spatioasa la parter. Ne-a placut aici de la inceput fiindca la orice ora am fi venit sa le deschidem constructorilor care se ocupau de renovare, aleea de la intrare era curata, pe hol miros proaspat, totul in ordine ca in locuinta unui gospodar meticulos.
Becurile pe senzori se aprindeau nefiind nevoiti sa orbecaim pe scari, sa ne impiedicam de trepte si sa utilizam lanterna de la telefon sa bagam cheia in broasca. Simteam prezenta activa a celui care se ocupa de administrare blocuri, dar nu avusesem inca onoarea sa-l cunostem fizic.

Vecinii ne-au urat”Bun venit” si ne-au facut vizita de curtoazie cu dar de casa noua. Primirea lor calduroasa ne-a facut placere, dar o intrebare nerostita ne chinuia:
-Oare cum se numea administratorul? Era tanar, batran, era barbat, femeie, ce era, caci calitatile de bun gospodar se vedeau de la o posta!
Sotul meu nu a putut sa rabde si l-am auzit rostind cu glas tare tot ceea ce ne framanta pe noi in familie:
-Cum se numeste administratorul de bloc?
-Neoadmin.ro ni s-a raspuns fara ezitare!

Am facut ochii mari, iar partenerul meu de viata a continut cu tirul intrebarilor, daca tot incepuse:
-Nume sau prenume? Barbat sau femeie? Tanar sau batran?
-O echipa eficienta, a fost raspunsul surpriza.

In blocurile in care statuseram cu chirie pana atunci domnea dezastrul. Daca nu erai atent la intoarcerea seara tarziu acasa, pe alee calcai in mizeria de caine ascunsa de frunze. De cate ori nu ne-am trezit cu mirosul infernal pe holul de la intrare. Apoi ne-am invatat minte si nu faceam niciun pas, fata lantern puternica de la telefoane. De multe ori am ramas in intuneric bezna la jumatatea drumului de la intrarea in bloc, la locuinta noastra. Este infiorator sa nu poti nici sa inaintezi, nici sa te intorci, fiindca nimeni nu a avut grija sa inlocuiasca becurile arse de pe hol. Ca sa-mi imbunez sotul ii explicam principiul :”Ce-i al meu, e-al meu si ce-i al tau e-al nostru!”
In clipele acelea in care bajbaiam pana gaseam laternele si aplicam metoda oarba in gasirea drumului corect catre casa, ne gandeam cu mila la batranii surprinsi pe scari de intuneric. Era posibil sa le fie rau acolo, pe scara de groaza si nimeni sa nu afle decat cand era mult prea tarziu!

Era aceea disparea pentru totdeauna, iar noi eram fericiti. Interfonul era functional, nimeni dubios nu putea patrunde in reduta noastra, curatenia era la ea acasa, stricaciunile se reparau in cel mai scurt timp cu putinta sa nu genereze complicatii.
Ne mai framantau doua lucruri:
1) Ne gandeam ca un asemenea administrator pretinde un tarif de lux, dupa cum si serviciile sale sunt de lux
2) Pentru plata intretinerii lunare trebuie sa ne deplasam la sediul firmei situate in nu stiu ce zona de la marginea Bucurestiului.
Interlocutorii nostri ne-au raspandit repede ingrijorarile cu informatii complete:
-Doar 15 lei de apartamet pe luna, nimic mai mult! Mi-am dat seama ca v-ati speriat fiindca si noi am gandit la fel cand am auzit despre noul concept de administrare. Si plata se face aici, dupa programul afisat pe usa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *