Pietrele albastre, pietrele linistii si ale spiritului

0

Albastrul nu este numai culoarea cerului si a apelor, ci si a acelor pietre semipretioase albastre care linistesc si deschid „porti” catre planurile superioasre ale existentei.

Frecvent folosit in acest scop este iolitul, piatra cunoscuta si sub numele de „safir de apa”, intrucat ajuta la deschiderea celui de-al treilea ochi, cel al „vederii interioare”, care este numit si „Ochiul lui Shiva”. Cei care poarta asupra lor aceasta piatra vor scapa fara greutate de starile de confuzie si vor descoperi mai usor adevarul pentru ca nu se vor lasa inselati de iluzii. Intuitia si creativitatea lor vor creste – la fel si spiritul lor de independenta. Iolitul ajuta nu numai la depasirea inhibitiilor si complexelor personale, ci si la dezvoltarea laturii spirituale a individului, fiind cat se poate de bun pentru meditatie si rugaciune, purificand aura. De asemenea, aceasta piatra ne poate pune in legatura atat cu vietile anterioare, cat si cu perspectivele viitoare. Este benefic pentru ficat, poate si pentru ca stimuleaza… simtul umorului!

Foarte bun pentru studiu este apatitul, o piatra pretioasa care stimuleaza activitatea mentala si ajuta la concentrare. Mareste creativitatea, capacitatea de comunicare, abilitatile telepatice, memoria vizuala (fotografica). Risipind energiile si gandurile negative, aceasta piatra pune in echilibru mintea si inima, aducand celor care o poarta pace si armonie, acceptare, toleranta, claritate in gandire, dragoste neconditionata. Scazand senzatia de foame, le este de ajutor celor care tin cura de slabire.

Superbul lapis lazuli, piatra sacra a egiptenilor si babilonienilor, este protectoarea celor nascuti miercuri. Simbol al regalitatii, aceasta piatra le este recomandata scriitorilor, actorilor, dansatorilor si muzicienilor, dar si oamenilor Bisericii, favorizand meditatia, rugaciunea si divinatia. Stimuleaza vindecarea atat a corpului cat si a sufletului, ajutand la la iluminarea spirituala, la dobandirea intelepciunii, la intelegerea adevarului, Este o piatra care aduce bucurie, curaj, optimism, prosperitate, fericire, bunatate, claritate mentala, obiectivitate, entuziasm, incredere de sine si vise care raspund la intrebarile pe care ni le punem, constient sau nu. De asemenea, lapis lazuli sporeste creativitatea, imbunatateste memoria si abilitatile de comunicare, si permite vizualizarea vietilor anterioare. Este bun atat in momentele de cumpana (divorturi, despartiri, pierderea unei persoane dragi sau in cazul unor procese), in terapia de cuplu, fiind o piatra a sentimentelor frumoase si a iubirii. Si, nu in ultimul rand, poarta noroc! Atentie insa, nu trebuie purtata de diabetici!

O alta interesanta piatra albastra este kianitul, care le este recomandata nativilor din Berbec, Taur si Balanta. Este o piatra care le aduce liniste si calm celor care o poarta, reducand furia si alungand emotiile si energiile negative – atat pe cele ale unei persoane, cat si pe cele ale mediului inconjurator. Benefic pentru sistemul urogenital, in caz de inflamatii, kianitul restabileste echilibrul in organism, relaxeaza si purific atat corpul cat si spiritul. Nu se lasa influentat de energiile negative pe care nu le acumuleaza, deci nu trebuie purificat fregvent, fapt care il recomanda ca ajutor in rugaciune si meditatie.
Topazul albastru este o piatra benefica pentru nativii zodiilor Gemeni, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion si Sagetator. Este o piatra a increderii, a comunicarii, a puterii si protectiei, care alunga energiile negative. Confera energie si putere, creativitate, curaj atunci cand trebuiesc luate decizii dificile si vointa, fiind totodata o piatra a inteligentei, care favorizeaza gandirea abstracta. De asemenea, topazul il ajuta pe cel ce il poarta sa intre in legatura cu ghidul sau spiritual (sau, daca va place mai mult sa-i spuneti asa, cu ingerul sau pazitor). Ajuta la implinirea propriilor dorinte si vise. Este o piatra care atrage dragostea, succesul, bucuria de a trai, abundenta, pacea, linistea si bunastarea. Benefic in caz de reumatismsi artita, topazul previne raceala si durerile de cap.

Daca vreti sa va bucurati de frumusetea si puterile pietrelor albastre duceti-va la magazin, care este situat in Bucuresti, pe strada Logofat Tautu nr. 2 (sectorul 3)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image