Instalarea solutiei de climatizare- tips-uri si idei utile

0

Aerul conditionat reprezinta o inventie exceptionala, cu conditia sa optati pentru o solutie practica si eficienta. Pentru climatizarea unui interior de dimensiuni mai mari s-ar putea sa aveti nevoie de un intreg sistem AC, care sa asigure o temperatura ideala chiar si in garaj sau in spatiul de la mansarda. Deschiderea ferestrelor nu este o optiune, deoarece veti auzi zgomot de afara, asa ca cea mai ingenioasa solutie la indemana ramane montarea unui aparat de aer conditionat corespunzator, pentru crearea unui ambient confortabil si curat, cu temperaturi agreabile.
Instalat in mod adecvat, un aparat de aer conditionat va oferi performanta optima. In schimb, daca nu se respecta sugestiile de montaj specificate in manualul utilizatorului, pot surveni probleme de mentenanta, de la un slab randament pana la chestiuni mai grave precum scurgerile de refrigerant, aparand in consecinta si costuri inutile. Montajul trebuie realizat numai de un tehnician profesionist, cu experienta in domeniu. Daca aveti nevoie de o solutie de aer conditionat de perete, va recomandam noile split-uri Inverter cu kit inclus Yoki care necesita masuri de intretinere usoare si pot fi amplasate cu minim efort si deranj.
In primul rand, va fi necesar sa alegeti locul de amplasare a unitatii interne care compune aparatul tip split cu puterea adecvata. Localizarea acestuia trebuie sa excluda spatiile de deasupra altor electronice si electrocasnice, evitandu-se problemele datorate condensului si zilelor cu umiditate in exces. Pentru a reduce incidenta cazurilor care implica infundarea filtrului si formarea de condens pe tavan, este preferabil sa aplicati regula numarul 1: partea de jos a unitatii trebuie sa se afle la o distanta de 30-150 centimetri fata de pardoseala.

De asemenea, trebuie sa va asigurati ca fantele de ventilatie existente nu sunt acoperite. Veti da dovada de inspiratie si daca veti alege aparate si sisteme de climatizare pentru care se gasesc usor in comert piese din componenta unitatilor interna si externa, in cazul in care un element din dotare sufera defectiuni.

Nu uitati ca numarul de BTU care reprezinta capacitatea unui aparat AC este vital pentru furnizarea in bune conditii a necesarului de frig, respectiv caldura dorit. Puterea sa capacitatea AC-ului se alege in functie de dimensiunea spatiului interior destinat climatizarii.
Trebuie sa mai aveti in vedere si aspectul legat de tipul aparatului, in functie de locul de pozitionare a sa. Unele solutii, cum sunt duct-urile pentru tubulatura, permit mascarea in interiorul peretilor, in timp ce altele sunt lasate la vedere, prin montajul pe perete sau in tavan. Daca niciuna dintre aceste variante nu este utila si practica pentru dumneavoastra, aveti la indemana si alternativa aparatelor mobile/portabile.

In orice caz, va sfatuim sa optati intotdeauna pentru aparate de aer conditionat prevazute cu tehnologia de ultima ora, Inverter. In acest fel, veti fi un utilizator responsabil, care ia in considerare prevenirea poluarii stratului de ozon. Ultimele reglementari, cum sunt cele din Protocolul de la Montreal, interzic aparatele cu agenti refrigeranti daunatori mediului. Puteti cauta in descrierea produsului indicatii referitoare la traseul frigorific, optand cu incredere pentru solutiile dotate cu R-410A. Un alt avantaj al tehnologiei Inverter, pe langa posibilitatea racirii rapide, consta in economisirea de energie. Un aparat de aer conditionat performant este de obicei incadrat in clasa A++, iar cele ultramoderne in clasa de eficienta A+++.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image