Din pacate, societatea in care traim ne-a transformat, rand pe rand, in niste robotei: casa, serviciu si cam atat, iar a doua zi o luam de la capat. Din pacate, chiar daca avem vreun hobby, preferam sa il dam deoparte folosind ca scuza timpul care parca nu ne mai ajunge. Nu stim insa sau nu suntem constienti de faptul ca un hobby ne aduce energie, curaj, optimism, dar si entuziasm sau perseverenta.

Dupa cum afirma psihologii, pasiunea ne face sa ne simtim mai valorosi si sa constientizam faptul ca suntem unici. Unele persoane practica sporturi extreme, altele se simt bine mergand pe bicicleta sau alergand. Cu alte cuvinte, pasiunile sunt o declaratie reala a ceea ce suntem, iar daca reusim sa ne facem si un cerc de prieteni cu care sa impartasim aceleasi pasiuni, cu siguranta vom vedea ca sunt si alte persoane care ne pot impartasi valorile.

In felul acesta, un hobby ne aduce mai aproape de noi orizonturi ce asteapta sa fie descoperite, iar mai devreme sau mai tarziu, pasiunile ne pot duce pe drumul care ne-a fost rezervat, dar de care noi nu am fost constienti. Hobby-ul ne ajuta sa ducem o viata linistita si ne tine deconectati de viata cotidiana.

Practicarea activitatilor care ne fac placer in timpul liber si nu numai genereaza o gama larga de beneficii prin faptul ca, in primul rand, ne crestem calitatea timpului liber, reducem stresul care este atat de daunator si ne creste puterea de concentrare. Cu cat suntem mai preocupati de munca si de problemele zilnice cu atat parca uitam sa ne bucuram de viata si de placerile pe care aceasta ni se ofera.

Cunoastem oameni noi

Daca vom practica ceea ce ne place, cu siguranta vom descoperi oameni noi si frumosi care ne impartasesc valorile. A practica ceea ce ne place ne ofera incredere in fortele proprii, iar dezvoltarea unei pasiuni este o modalitate foarte buna de a ne regasi motivatia si de a incerca lucruri noi. Un hobby ne ofera libertatea de a incerca lucruri noi fara a exista teama de esec. Asumandu-ne niste riscuri vom putea sa ne atingem diverse obiective si vom deveni capabili de succes si in alte domenii de activitate.

Viata nu inseamna doar munca si casa sau familie. Atingerea performan?ei ori a obiectivelor intr-un hobby genereaza succesul si in plan professional, iar acest lucru vine ca urmare a faptului ca orice hobby ne dezvolta atentia, puterea de concentrare si creativitatea. Daca v-ati dorit dintotdeauna sa zburati cu parasuta sau cu avionul, de ce mai stati pe ganduri? Stabiliti-va clar niste obiective si actionati fara sa va mai puneti intrebari si sa cautati solutii la niste probleme care se vor rezolva la timpul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image