Motoarele de căutare – un partener bun pentru afacerea dumneavoastră

0

De cele mai multe ori, atunci când vrem să aflăm o informație, să cumpăram ceva sau să găsim un profesionist într-un anumit domeniu, apelam cu încredere la “prietenul” nostru – Google, așteptând-ne la rezultate relevante. Ceea ce utilizatorul de rând nu vede adesea este că de fapt fiecare căutare cu ajutorul lui Google nu este altceva decât ieșirea la o piață online. Însă anume din acest motiv, companiile și website-urile sunt cointeresate să ocupe primele poziții în rezultatele căutărilor.

De ce ocuparea pozițiilor în Google prin Optimizare SEO?
Optimizarea pentru motorul de căutare (SEO) este un aspect de importanță majoră în cadrul unei strategii de marketing – pentru orice business, fie el deja lansat, sau aflat în proces de lansare pe Internet. Este o metodă mult mai eficientă și mai accesibilă din punct de vedere al costului, decât alte tipuri de promovare. De exemplu, dacă optați pentru publicitate TV sau achiziționați un banner stradal, să știți că acestea nu oferă nicio garanție ca mesajul dumneavoastră va ajunge în timp util la publicul-țintă.

Însă, având un loc bun în rezultatele căutărilor în Google, puteți fi sigur că sunteți în vizorul persoanelor realmente interesate de ceea ce aveți de oferit, mai ales dacă ați optimizat site-ul dumneavoastră pe cuvinte-cheie care știu să vândă. Un exemplu relevant este aici optimizarea pe expresii-cheie care conțin cuvântul „cumpăr”.

Poziții superioare înseamnă, astfel:
1. Mai mult trafic bine targetat pe site;
2. Mai multe persoane interesate de ce aveți dumneavoastră de oferit;
3. Și cel mai important aspect al rezultatelor organice este faptul că ele aduc mai multe vânzări. În dependență de nișa în care vă aflați și de mesajul cu care veniți în față cumpărătorilor – pozițiile bune în Google vă pot mări de la câteva ori la mii de ori vânzările. Și aici nu este vorba doar de vânzări online, ci și de creșterea popularității brand-ului dumneavoastră.
Companiile aflate în topul rezultatelor căutărilor sunt și cele care primesc cele mai numeroase și mai calitative vizite. Șansa ca vizitatorii să se transforme în cumpărători este mult mai mare în cazul afacerilor aflate în primele poziții în rezultate!

Un secret al experților SEO este folosirea cu îndemânare mai ales a instrumentelor pe care le pune chiar Google la îndemână. De exemplu, propulsarea pe prima pagină în Google Places este esențială pentru orice afacere, indiferent de tipul de produse și/sau servicii pe care le vindeți. De ce? Pentru că astfel veți beneficia de listarea afacerii în căutările organice chiar deasupra rezultatelor organice, cu indicarea imaginilor afacerii dumneavoastră, număr de telefon și locație pe hartă. Aveți și foarte mult spațiu dedicat, care este doar al dumneavoastră în rezultatele căutării.
Internauții au încredere tot mai mare în recomandările Google. Pentru că Google este foarte atent cui acordă credit și de ce o face. Astfel încât, dată ce ați ajuns în topul rezultatelor motorului de căutare, înseamnă că Google v-a atribuit votul său de încredere. Acum sunteți mult mai importanți în nișa dumneavoastră!

Dacă doriți să fiți cunoscuți, asigurați progresul business-ului dumneavoastră prin metode inovatoare și originale, care funcționează, cum este optimizarea pentru motoarele de căutare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image