Electrocanicile vechi mai merita reparate?

0

Frigiderul si masina de spalat sunt aparate electrocasnice indispensabile unei locuinte, iar atunci cand se defecteaza apare o mare dilema: Merita reparatia unui frigider sau unei masini de spalat sau achizitionarea unui electrocasnic nou este o solutie mai buna?

Daca ar fi sa alegem achizitionarea unui aparat electrocasnic nou trebuie sa stim ca acesta alegere atrage dupa sine timp si implicare pentru alegerea unui produs de calitate, avand in vedere ca produsele noi au garantia doar de 2 ani si dupa ce ies din garantie exista riscul sa se strice oricand. Asadar, primul lucru ar fi sa facem o lista cu produsele ce ne intereseaza, cele care se potrivesc nevoilor si bugetului dvs, apoi sa cititi parerile altor cumparatori pentru a face o alegere buna si nu o achizitie doar pentru 2 ani.

Puteti cauta informatii despre produse pe forumuri in care se discuta pe acest subiect, puteti citi parerile cumparatorilor direct de pe pagina produsului de pe site-ul magazinului iar daca v-ati hotarat la un produs pe baza parerilor altor cumparatori o idee buna ar fi sa cereti si parerea unui expert.

Insa daca doriti si o alternativa de buget, reparatia unui aparat electrocasnic care v-a servit o perioada destul de lunga de timp poate merita. Dupa cum bine se stie, produsele de acum 7-10 ani erau foarte calitative insa dupa o perioada lunga de folosire este inevitabila defectarea unei piese.
Daca luam ca exemplu un frigider defect la care s-a defectat termostatul, un ventilator, un senzor, reparatia ar costa destul de putin.

Defectele putin mai costisitoare sunt in cazurile in care se defecteaza compresorul, placa electronica sau exista o pierdere de freon pe instalatie.
La masini de spalat defectele mai putin costisitoare pot fi: rezistenta arsa, pompa defecta, electrovalva defecta, perii carbuni motor uzate. Defectele mai costisitoare ar putea fi: placa electronica sau rulmenti cuva uzati.
Asadar, daca cautati o solutie de bugeti puteti chema pe cineva care se ocupa de reparatii frigidere sau reparatii masini de spalat care sa evalueze situatia si s-ar putea ca defectul sa se remedieze cu niste costuri minime. Daca reparatia depaseste mai mult de jumate din cat costa unul nou este clar ca nu merita sa investiti in aparatul vechi si ca solutia mai buna este achizitionarea altuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image