Ce influenteaza pretul unui gard de beton

0

In ciuda faptului ca, de cele mai multe ori, clientii se ghideaza doar dupa pret in achizitionarea si montarea unui gard de beton, acesta nu informeaza cu nimic asupra calitatii gardului decat daca este pus in legatura cu aspectul, rezistenta si durabilitatea sa. In general, pe masura ce pretul unui gard de beton scade, totdata direct proportional scade si greutatea acestuia, ceea ce il face implicit sa fie mai instabil si mai susceptibil de a fi doborat la fenomene meteorologice violente, cum ar fi furtunile, tornadele si altele. In contrast cu greutatea unui gard de beton, modelul acestuia sau amprenta care este inscriptionata pe acesta nu influenteaza intr-un mod decisiv pretul unui gard de beton, intrucat efortul pentru a turna betonul intr-o matrita sau in alta matrita este identic.
Pretul unui gard de beton, asa cum am vazut deja, pe langa greutate, mai este influentat si de multe alte detalii cum ar fi lunginea, latimea, inaltimea, modelul gardului de beton si culoarea acestuia, daca a fost tratat pentru impermeabilizare sau nu, cum a fost chituit, tipul de montaj care a fost efectuat dar si locatia unde este montat gardul, precum si accesoriile acestuia.
Daca ar fi sa incadram in categorii factorii decisivi care influenteaza pretul unui gard de beton, acestea ar fi aspectul gardului si calitatea betonului din care este constituit gardul. In categoria aspectului intra factori precum modelul gardului de beton, culoarea acestuia, acuratetea desenului inscriptionat pe gardul de beton precum si finisajul suprafetei betonului. In cealalta categorie, cea referitoare la calitatea betonului, factorii care influenteaza sunt clasa sau marca cimentului, ceea ce se traduce in rezistenta sa la compresiune, armatura metalica care este incorporata in gard, adica dimensiunile si pozitionarea acesteia, raportul dimensiunilor, adica latimea, adancimea, lungimea sau grosimea betonului, daca este sau nu tratat pentru impermeabilizare, prin aditivi hidrofobizanti, daca armatura de beton este tridimensionala si, nu in ultimul rand, densitatea betonului.
Desi dintre cele doua tipuri de categorii de factori, cel referitor la calitatea cimentului este cel care conteaza, datorita faptului ca mai greu de apreciat este calitatea sa, considerand ca nu multi sunt priceputi in acest domeniu, selectia unui gard de beton este realizata exclusiv doar pe baza primului set de factori, si anume cei ce tin de aspectul gardului de beton. Evitati sa va numarati printre acei oameni care isi cumpara elemente ale gardurilor de beton cum ar fi portile si grilajele metalice doar dupa aspect, si nu dupa functionalitate si durabilitate. De cele mai multe ori, aspectul nu conteaza intrucat nu este original, ci elementele care conteaza sunt calitatea si cantitatea materialelor, adica a profilelor metalice, a vopselei, a accesoriilor, al policarbonatului, dar si al manoperei, cum ar fi sudura, debitarea dar si prelucrarea la rece si la cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image