Intel: Oamenii vor putea vedea holograma 3D a persoanei cu care vorbesc la telefon

0

Intel Corporation, Nokia şi Universitatea Oulu au anunţat înfiinţarea primului centru comun de cercetare, iar unul din obiectivele principale ale noului laborator este crearea de experienţe noi, realiste, care să accelereze capabilităţile în creştere rapidă ale dispozitivelor mobile.


Centrul va angaja aproximativ 24 de specialişti în cercetare şi dezvoltare, urmând să devină cel mai nou membru al Reţelei Europene de Cercetare a companiei Intel, Intel Labs Europe. 

Iniţial, laboratorul va desfăşura activităţi de cercetare în vederea generării de experienţe noi şi cât mai reale pentru utilizatori ce vor putea accelera capabilităţile în creştere ale dispozitivelor mobile. Crearea de interfeţe similare cu interacţiunile din viaţa reală poate facilita experienţe mai naturale şi mai intuitive, în acelaşi fel în care jocurile şi filmele sunt mai reale prin folosirea graficii realiste 3D.    

Noul laborator este aliniat platformei open source MeeGo, lansată recent de Intel şi Nokia. MeeGo oferă cea mai mare flexibilitate pentru dezvoltarea de noi experienţe 3D pe dispozitive mobile, majoritatea cercetărilor din laboratorul Intel – Nokia urmând să fie de asemenea de tip open source.

O altă posibilă zonă de cercetare este reprezentată de tehnologiile care să permită afişarea unei holograme 3D a persoanei cu care vorbeşti la telefon, tehnică utilizată momentan doar în filmele SF. În acest mod, utilizatorii vor simţi că sunt mai implicaţi în experienţele oferite de dispozitivele mobile, decât prin ceea ce oferă tehnologiile actuale.

“Tehnologia 3D ar putea schimba modul în care ne folosim dispozitivele mobile, făcând interacţiunea cu ele mult mai puternică şi mai reală”, a declarat Rich Green, Senior Vice President şi Chief Technical Officer, Nokia. “Noul laborator creat împreună cu Intel va extinde expertiza comunităţii din Oulu în domeniul interfeţelor 3D, stabilind în timp baze importante pentru experienţe mobile viitoare”.    (capital.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image