Diferentele dintre un sistem de operare pe 32 biti si unul pe 64 biti

0

Termenii 32 de biți și 64 de biți se referă la modul în care procesorul unui computer (numit și CPU), tratează informațiile. Versiunea Windows pe 64 de biți gestionează volume de memorie cu acces aleator (RAM) mai eficient decât un sistem pe 32 de biți.

Pentru a afla dacă pe computerul dvs. se execută versiunea Windows pe 32 de biți sau pe 64 de biți, în Windows 7 sau în Windows Vista, efectuați următoarele:
 1. Deschideți Sistem făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, făcând clic cu butonul din dreapta pe Computer, apoi pe Proprietăți.
 2. Sub Sistem, aveți posibilitatea să vedeți tipul sistemului.
În cazul în care computerul execută Windows XP, efectuați următoarele:
 1. Faceți clic pe Start.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe Computerul meu, apoi faceți clic pe Proprietăți.
  • Dacă nu vedeți în listă „x64 Edition”, atunci executați o versiuneWindows XP pe 32 de biți.
  • Dacă în listă apare „x64 Edition” sub Sistem, înseamnă că executați versiunea Windows XP pe 64 de biți.

Pentru a instala o versiune de Windows 7 pe 64 de biți, vă trebuie un CPU capabil să execute o versiune de Windows pe 64 de biți. Beneficiile utilizării unui sistem de operare pe 64 de biți sunt mai vizibile atunci când aveți un volum mare de memorie RAM instalată pe computer, de obicei 4 GO de RAM sau mai mult. În astfel de cazuri, pentru că un sistem de operare pe 64 de biți poate gestiona volume mari de memorie mai eficient decât un sistem de operare pe 32 de biți, un sistem pe 64 de biți poate răspunde mai bine atunci când execută mai multe programe în același timp și comută între ele frecvent. Pentru mai multe informații, consultați Instalarea și reinstalarea Windows 7.

Pentru executarea unei versiuni pe 64 de biți de Windows, computerul trebuie să aibă un procesor de 64 de biți. Pentru a afla dacă procesorul dvs. are capacitatea de lucru pe 64 de biți, în Windows 7 sau Windows Vista, procedați astfel:
 1. Deschideți Instrumente și informații despre performanță făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, apoi pe Panou de control. În caseta de căutare, tastați Instrumente și informații despre performanță, apoi, în lista de rezultate, faceți clic pe Instrumente și informații despre performanță.
 2. Alegeți una dintre următoarele variante:
  • În Windows 7, faceți clic pe Vizualizare și imprimare informații detaliate privind performanța și sistemul.
  • În Windows Vista, faceți clic pe Vizualizare și imprimare detalii.
 3. În secțiunea Sistem, vedeți ce tip de sistem de operare executați în prezent sub Tip de sistem și dacă este posibil să executați o versiuneWindows de 64 de biți sub capabil pentru 64-biți. (În cazul în care computerul se execută deja pe o versiune Windows pe 64 de biți, nu veți vedea listarea capabil pentru 64-biți).
Pentru a vedea dacă pe computerul dvs. se poate executa versiunea deWindows XP pe 64 de biți de Windows, efectuați următoarele:
 1. Faceți clic pe Start.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe Computerul meu, apoi faceți clic pe Proprietăți.
  • Dacă în listă apare „x64 Edition” sub Sistem, înseamnă că procesorul este capabil să execute o versiune de Windows pe 64 de biți.
  • Dacă nu vedeți în listă „x64 Edition”, procesorul poate fi totuși capabil să execute o versiune Windows pe 64 de biți. Pentru a știi cu precizie, descărcați și executați Windows 7 Upgrade Advisor gratuit din pagina Web Windows 7 Upgrade Advisor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image