Designer-ul roman Catalin Botezatu s-a nascut pe 3 Decembrie 1966, in Alexandria, judetul Teleorman. Acesta si-a inceput cariera in moda romaneasca in anul 1984, ca manechin al casei de moda Venus, condusa de catre Zina Dumitrescu.
In 1999, Catalin a realizat cea mai mare prezentare de moda, sustinuta pana in acel moment peste hotare de catre un roman, la Amir Palace, din Tunisia, unde s-a deplasat impreuna cu 25 de manechine, 3 make-up artisti, 3 hair-stilisti, ziaristi si televiziuni.
Prezentarea de moda din Tunisia l-a consacrat pe acele taramuri, devenind primul roman caruia i s-a acordat permis pentru a realiza un shooting in Egipt. Catalin Botezatu mentine o perioada semnificativa sfera de interes pentru Europa Orientala. In 2002, la Kusdasi, Turcia, acesta compune trei show-uri de moda.  Este invitat oficial in decursul anului sa participe la ‘Milano Fashion Week’, unde show – ul  Botezatu este posterior celui al casei Versace.
Anul 2003-2004 numara prezentari de moda si lansari de colectii in Monte Carlo, la invitatia celor de la Fashion TV Paris, Franta, Cannes, dar si in capitala Principatului de Monaco, Monte Carlo. Urmeaza Indonezia, unde este invitat pentru ‘Bali Fashion Week’. In luna august a anului 2004, lanseaza colectia ‘Chicago’ in Islanda.
Creatiile sale apar in cadrul celebrei reviste ‘Book Moda’, revista de haute-couture din august 2004. Tvr ii acorda la inceputul anului 2005 pentru a doua oara consecutiv premiul pentru ‘Cel mai iubit creator de moda’. Euro News difuzeaza un amplu reportaj despre activitatea designer – ului roman, parte integrata din noua imagine a Romaniei.
In noiembrie 2006, Fashion Tv Romania ii ofera premiul pentru ‘Excelenta in Moda’, iar o luna mai tarziu, revista VIP il premiaza in cadrul ‘Superativelor VIP’ drept ‘Cel mai bun creator de moda’ in 2006.
Anul 2007 aduce cu el noi colectii si mai multa faima pentru Catalin. Acesta lanseaza o noua colectie haute – couture, intitulata ‘CB  Exclusive’, in cadrul ‘Athens Xclusive Designers Week’.
Anul 2008 a insumat lansarea a noi colectii haute- couture si menwear, o linie revolutionara, care foloseste culorile specifice sezonului.
Sursa: www.vedete.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image