Andreea BanicaAndreea Banica s-a nascut pe 21 iunie 1978 in judetul Constanta, la Eforie.
La varsta de patru ani deja incepuse sa cante. La 6 ani talentul ii este remarcat de Adrian Paunescu, care o indruma spre cursurile de pregatire ale Clubului elevilor din Constanta. La 6 ani a participat la concursul Cantarea Romaniei si, mintindu-i pe organizatori ca are 8 ani, a reusit sa ia premiul 1. Performanta s-a repetat anul urmator, la acelasi concurs. Cariera muzicala promitatoare nu a impiedicat-o sa studieze, constienta fiind ca fara o pregatire in domeniu nu ar reusi in muzica. Prin urmare, a facut 2 ani de pian si 4 ani de canto. A participat in continuare la nenumarate festivaluri de muzica, insa aprecierea la un alt nivel avea sa vina in anul 1998 o data cu participarea la Festivalul de la Mamaia. Acolo a fost remarcata si propulsata in showbussines-ul romanesc, aflat inca la inceput.
A facut parte din Exotic, prima trupa de fete din Romania, alaturi de Claudia Patrascanu si Iulia Chelaru. Prima lor piesa lansata, “Sexy”, a fost un succes. Exotic a inregistrat patru single-uri (“Uita-ma”, “Sexy”, “Vreau un sarut” si “Un sarut”) insotite de videoclip si a lansat pe piata doua albume, “Sexxy” si “Pasional.” Dupa doi ani, fiecare din cele trei fete si-a urmat propriul drum.
In anul 2000, Andreea Banica a inceput colaborarea cu Cristina Rus, punand impreuna bazele unei noi trupe, Blondy. Au ramas in aceasta formula vreme de 4 ani, timp in care au lansat trei albume si o reeditare (“Atat de aproape”, “O parte din tine”, “Dulce si amar”). Au filmat sase videoclipuri si au primit Premiul pentru cea mai Buna Trupa Dance din partea Radio Romania Actualitati in anul 2003. In anul 2004, Cristina Rus a parasit formula Blondy, iar Andreea Banica a continuat cariera solo sub aceasta titulatura.
Primul succes pe cont propriu a venit o data cu melodia “Dansez, dansez” realizata in colaborare cu Laurentiu Duta, cel cu care a compus si primul album solo. Formula s-a dovedit a fi una de succes, albumul obtinand Discul de aur pentru vanzari, din partea casei de discuri Cat Music. De pe acelasi prim album s-au mai extras doua single-uri: “Indragostiti” si “ Dulce si amar”. 
Vezi ultimul videoclip semnat Andreea Banica:
Sursa: www.viva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image