Alessandra Stoicescu s-a nascut pe 28 aprilie 1976, la Bucuresti. Printre studiile de specialitate absolvite, se numara Scoala BBC de Televiziune si Bursa Freedom House, in Statele Unite.

In august 1994, s-a prezentat la preselectia organizata de Antena1 in vederea selectarii de redactori pentru o emisiune de divertisment. „Aveam 18 ani, am fost selectata si in luna octombrie a aceluiasi an, am fost angajata. Am avut sansa sa invat, pe parcursul acestor ani, aproape tot ce inseamna munca de televiziune: am fost reporter, redactor, editor, am facut transmisiuni in direct si am realizat filme documentare… Dovada ca s-a prins ceva de mine sunt premiile obtinute: premiul APTR pentru documentarul „13-15 iunie 1990”, realizat impreuna cu Stelian Turlea si Robert Tatarus, nominalizarea la premiile APTR pentru un film eseu, premiul APTR pentru cel mai bun cuplu de prezentatori – impreuna cu Vlad Petreanu si premiul „Pamfil Seicaru” pentru Jurnalism”.

Are un frate, chirurg rezident la spitalul Judetean Baia Mare, casatorit. Alessandra Stoicescueste nasa baietelului fratelui sau, Vlad Nicolae, nascut pe 16 iunie 2002.

Vorba de duh preferata? „Stiu ca nu stiu nimic” (Socrate).

Persoana care reprezinta un model in viata pentru Sandra este chiar mama ei, „pentru ca este o femeie puternica si m-a invatat sa respect valorile vietii, m-a ajutat sa fiu stapana pe viata si profesia mea si sa nu depind de nimeni”.

Scopul suprem in viata? „Sa fiu un om intreg, un om care se poate uita in oglinda la sfarsitul zilei si spune: am facut ceva bun, a fost o zi in care m-am intregit ca om”.

Care este cea mai buna veste primita pana acum? „Nu stiu daca poate fi catalogata drept veste: este vorba despre solicitarea celor de la CNN de a realiza transmisiuni telefonice in direct privind evenimentele din Romania”.

Principiul dupa care se ghideaza in viata? „Iubeste-ti dusmanii ca si cum ti-ar fi prieteni! Iubeste-ti prietenii ca pe tine insati!”.

Admira cel mai mult la o persoana inteligenta si sinceritatea si, in schimb, nu suporta suficienta si infatuarea.

Considera ca defectul ei principal este incapatanarea si, atunci cand exagereaza in acest sens, incearca sa aiba umor si sa se ia singura in ras. Nu este genul de om care sa isi faca planuri pe termen lung. Crede foarte mult in destin si este convinsa ca, daca si-a dorit ceva si nu s-a intamplat, inseamna ca n-a fost sa fie, ca nu era bine pentru ea sa se intample acel lucru.

Pasiuni: muzica buna, cartile. Ii plac animalele. In plus, sculptura este pasiunea mea despre care, pana …acum, nu stia multa lume.

Mancaruri si bauturi preferate: mancarurile picante, ciocolata si sucurile naturale.

Are asupra ei anumite bijuterii, despre care crede ca ii poarta noroc. Isi face cruce inainte de a intra in direct si o suna pe mama ei, sa-i ureze „bafta”.

Evenimentul care i-a marcat cel mai mult existenta: „11 septembrie 2001. Am fost singurul reporter care a plecat in Statele Unite la o saptamana de la acel eveniment si emotia era atat de mare, ca simteam ca trebuie sa tac, iar eu trebuia sa povestesc tot ce s-a intamplat, intreaga tragedie”.

Ce se vede facand peste 10 ani? „O sa lucrez tot in televiziune, cu siguranta. Probabil ca o sa am si un cabinet de psihoterapie”. 


Sursa: www.vedeta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image