Odata cu trecerea anilor, au loc o serie de modificari la nivelul organismului uman, iar viata sexuala are de suferit. Dupa instalarea menopauzei pot interveni unele modificari fizice la nivelul organelor genitale, modificari ce au efecte negative asupra raporturilor sexuale.

Hormonii sexuali care mentineau elasticitatea vaginului si stimulau secretia glandelor aflate in mucoasa vaginului (care asigura lubrifierea), nu mai sunt prezenti dupa debutul menopauzei. Consecintele acestui fapt sunt lipsa de lubrifiere a vaginului si elasticitatea scazuta a acestuia, probleme din cauza carora raportul sexual devine dureros si neplacut pentru femeie. De asemenea, dorinta sexuala, la intretinerea careia hormonii jucau un rol esential, este puternic afectata la unele femei.

O schema de tratament (hormonal) bine alcatuita poate reda sexualitatea aflata in pericol. De asemenea, exista remedii locale, cum ar fi gelul de lubrifiere sau un tratament hormonal cu actiune strict locala. Totodata, partenerul femeii aflate la menopauza, joaca un rol important in pastrarea vietii sexuale, in sensul ca fiind alaturi de ea, sprijinind-o si manifestand rabdare si intelegere, va participa la mentinerea unei relatii armonioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image