Iată 13 lucruri pe care nu le ştiai despre spermă!

0

1. Potrivit unui studiu inedit, lenjeria intimă din piele şi cea din plastic, purtate împreună, scad motilitatea spermatozoizilor. Purtate separate nu au niciun efect asupra spermei. Noroc că bărbaţii preferă bumbacul…

2. Mărimea penisului contează! Un penis lung asigură o mai bună distribuire a spermei şi măreşte şansele de concepţie.

3. Procesul de producţie al spermatozoizilor durează aproximativ 10 săptămâni, până să fie eliberaţi în lichidul ejaculator.

4. Lichidul ejaculator este însă inepuizabil. Un bărbat produce milioane de spermatozoizi în fiecare zi.

5. Care sunt condiţiile pentru ca sperma să fie catalogată „normală”? Cel puţin 75% dintre spermatozoizi trebuie să fie în viaţă odată expulzaţi din uretră (deci este normal ca până la 25% să fie morţi), cel puţin 30% trebuie să aibă forma şi dimensiunea standard şi cel puţin 25% trebuie să aibă o motilitate rapidă şi orientată pe direcţia ejaculării.

Aşadar, ai rămâne surprinsă câţi spermatozoizi au o formă ciudată, o motilitate scăzută şi o direcţie de mişcare greşită într-o mostră de spermă normală!

6. Cât despre sperma de calitate bărbaţii deştepţi produc cel mai bogat lichid în spermatozoizi, potrivit unui studiu. Cercetătorii îşi spun că dacă inteligenţa scăzută este o mutaţie, poate că ea afectează şi funcţiile biologice.

7. Se pare că femeile îi cataloghează atrăgători pe acei bărbaţi care au întâmplător şi cea mai calitativă spermă, arată un studiu.

8. Potrivit unui studiu, cele mai multe şanse de reproducere se petrec între un bărbat urât şi o femeie frumoasă. Cercetătorii au conchis că bărbaţii îşi controlează în mod instinctiv lichidul ejaculator, astfel că ejaculează un lichid mai bogat în spermatozoizi dacă femeia este atrăgătoare.

Doctorul Sam Tazzyman susţine, potrivit cercetărilor, că un bărbat care se bucură de atenţia femeilor eliberează o spermă mai slabă calitativ decât a celui care nu are succes la femei.

9. Bărbatul nu îşi foloseşte deloc creierul când ejaculează, coloana vertebrală dirijează procesul.

10. Alimetaţia influenţează gustul spermei, aşa că vegetarienii au cel mai plăcut gust, unul dulceag chiar.

11. Arsurile resimţite în dreptul inimii erau tratate în trecut cu spermă şi s-a dovedit a fi un leac eficace.

12. Este adevărat. Un bărbat ejaculează o cantitate mai mare de spermă dacă este foarte excitat şi atras de femeia de lângă el, dar şi dacă a trecut mult timp de la ultima ejaculare. În cazul în care are des orgasm, cantitatea se diminuează. Oricum, un bărbat ar trebui să ejaculeze între doi şi cinci mililitri de spermă, altfel poate avea o problemă medicală.

13. Sperma se coagulează aproape imediat după ejaculare şi formează o substanţă vâscoasă şi lipicioasă. Se fluidizează însă la loc după 5 sau maxim 40 de minute. În contact cu apa se întăreşte.

Acea vâscozitate de la început ajută la fecundarea ovulului şi este un semn de fertilitate.

Veziculele seminale produc o substanţă care intră în constituţia spermei şi o face să se coaguleze după ejaculare. Ea este folositoare pentru că ajută sperma să rămână în uter mai mult timp, pentru ca inseminarea să se producă. (sursa: unica.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image