BMW scoate la vânzare în premieră maşini din propria colecţie de muzeu

0
BMW scoate la vânzare în premieră maşini din propria colecţie de muzeu

BMW a oferit două maşini din colecţia sa de muzeu pentru a fi vândute la licitaţia inaugurală Collectors’ Motor Cars de la hotelul Royal Mirage din Dubai din octombrie. Este pentru prima dată când maşinile din colecţia oficială a fabricii sunt disponibile la vânzare astfel că este o oportunitate unică pentru colecţionari.

Prima din lot este un model BMW 3.0 CSL alb cu o aerodinamică specială pentru curse şi faimoasele dungi motorsport, cunoscută ca „Batmobile”. Acest model a fost creat într-o serie limitată de numai 57 de piese până fabrica a încetat producţia în decembrie 1975 şi din acestea numai o treime mai există încă în stare de funcţionare. S-a estimat că 3.0 CSL se va vinde cu aroximativ 170.000 de euro.

Tot un model rar este şi cea de-a doua maşină, un BMW alb M1 din 1979 al cărei preţ de început va fi tot de circa 170.000 de euro. Alte maşini care vor fi scoase la licitaţie în Dubai sunt Aztec Barchetta (120.000 de euro), un model italian din 1993, şi un Ferrari 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake, un model unic din 1972 estimat la 300.000 de euro. (zf.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image