Mutu trebuie sa plateasca 18.000.000 milioane de euro clubului Chelsea

0

Fotbalistul roman Adrian Mutu trebuie să-i plătească echipei britanice Chelsea Londra mai mult de 18 milioane de euro, după ce a pierdut apelul depus la Tribunalul Federal din Elveţia şi i s-a aplicat o dobândă de 5 % anual de la data de 12 septembrie 2008.

Suma este un record pentru un asemenea caz şi trebuie plătită de Mutu în compensaţie, după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină, la un test antidoping desfăşurat acum cinci ani. Chelsea i-a reziliat la acel moment contractul jucătorului şi a nu a primit despăgubiri atunci când fotbalistul şi-a reluat cariera la Juventus Torino, în Italia

Instanţa de la Tribunalul Federal din Elveţia a considerat că deciziile luate de FIFA şi de Tribunalul de Arbitraj Sportiv sunt corecte iar jucătorul român este obligat acum să respecte sentinţa acestui for.

„S-a ajuns la concluzia că apelul jucătorului român de fotbal este nefondat”, a anunţat Tribunalul într-o declaraţie de presă.

Mutu are de achitat propriu-zis suma de 17.173.990 de euro plus o dobândă anuală de 5 % la această sumă, începând cu data de 12 septembrie 2008. De asemenea, jucătorul român trebuie să plătească şi cheltuieli de judecată în valoare de 104.000 euro (libertatea.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image