Producatorul filmului Hurt Locker spera sa obtina 7,5 milioane dolari dand in judecata utilizatorii care au descarcat ilegal filmul

0

Producatorul filmului Hurt Locker, Voltage Pictures, a dat in judecata mai multi utilizatori ai programului de file-sharing BitTorrent, acuzandu-i pe acestia de incalcarea drepturilor de proprietate.
Acesta este unul dintre cele mai mari actionari in judecata, 5.000 de utilizatori fiind avuti in vedere de producator. Conform publicatiei TG Daily, Voltage nu cunoaste numele persoanelor care s-au folosit de program pentru a descarca ilegal filmul, dar, stiind IP-urile folosite de acestea, va cere in instanta companiilor care ofera servicii de internet sa prezinte aceste nume.

Odata identificate aceste persoane, vor primi din partea producatorului invitatia de a plati 1.500 de dolari pentru a ajunge la o intelegere cu producatorul, atentionandu-i ca va fi de zece ori mai costisitoare o amenda decisa de tribunal.

Hurt Locker a ajuns sa poata fi descarcata pe internet prin intermediul BitTorrent cu sase luni inainte de lansarea oficiala pe piata americana. Desi a obtinut Oscarul, filmul s-a dovedit dezamagitor din punctul de vedere al veniturilor obtinute, acestea ridicandu-se la mai putin de 17 milioane dolari, costul de productie ridicandu-se la 19 milioane dolari. Sursa: apropo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image