Trecerea la producția de carne artificială

0

Pe 27 aprilie, Comisia Europeană a decis să aprobe o Inițiativă a cetățenilor europeni (ICE) numită „Încheierea epocii carnagiului”. În termeni simpli, a lansat o campanie formală de strângere de petiții (nu o simplă petiție, ci o acțiune în justiție) care vizează eliminarea fermelor din subvențiile PAC (Politica Agricolă Comună) europeană pentru industria zootehnică și canalizarea acestor fonduri către alternative mai ecologice și mai durabile. .

Nu implică uciderea animalelor, cum ar fi agricultura celulară și producția de alimente pe bază de plante. Lansarea ECI, care a fost considerată acceptabilă din punct de vedere juridic de către UE, deoarece îndeplinea toate criteriile stabilite de Acordul de la Lisabona din 2012, a avut loc duminică, 5 iunie. Data a fost aleasă de comitetul de organizare pentru a coincide cu Ziua Națională a Drepturilor Animalelor, o zi dedicată creșterii gradului de conștientizare a drepturilor animalelor sărbătorită în prima duminică a lunii iunie.

Organizația internațională End the Slaughter Age, condusă de activistul italian Nicolas Micheletti, își propune să strângă cel puțin 1 milion de semnături în decurs de un an din cele șapte state membre ale Uniunii Europene. Comisia a început să ia măsuri în această direcție. Odată ce acest prag este depășit, va trebui de fapt să decidă dacă să pună în aplicare inițiativa și să ia măsuri și să susțină decizia cu justificări clare și cuprinzătoare.

Pe măsură ce impactul schimbărilor climatice devine din ce în ce mai dramatic, iar industria zootehnică se numără printre principalii catalizatori ai emisiilor de CO2 și alte gaze cu efect de seră, se așteaptă, de asemenea, să se ia decizii prompte și clare cu privire la alegerea dietelor bazate în principal pe produse pe bază de plante , care sunt considerate mult mai durabile.

De ce este importantă producția de carne artificială
Inițiativa End The Slaughter Age își propune să faciliteze tocmai aceste alternative etice, durabile și sănătoase în beneficiul tuturor – animale, oameni și planetă. „Carnea de legume, carnea cultivată sau carnea artificială produce cu peste 90% mai puține emisii de gaze cu efect de seră pentru aceeași cantitate de carne produsă și utilizează mai puține resurse, adică pământ, apă etc. ”, a spus Nicolas Micheletti, șeful organizației . cere.” spus.

The Climate Clock , ceasul zilei apocalipsei climatice, bazat pe date științifice precum datele Grupului Interguvernamental al ONU pentru Schimbări Climatice (IPCC) , ne amintește că au mai rămas doar 10 ani până la punctul fără întoarcere, adică a fi depășit.

Creșterea medie a temperaturii peste 1,5 °C față de perioada preindustrială va aduce omenirii rezultate dezastruoase și suferințe de nedescris. Din toate aceste motive, chiar dacă creșterea intensivă a animalelor nu va fi eliminată, alternativele alimentare mai durabile și ecologice vor trebui incluse tot mai mult. Inițiative precum End The Slaughter Age sunt o forță motrice pentru a face lumină asupra acestor puncte.

Cetăţenii ţărilor membre ale Uniunii Europene care doresc să fie semnatari se pot alătura campaniei aici . 

Site: End The Slaughter Age

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image