Motorul electric este prezent in lume de mai bine de un secol de acum, deoarece unele modele brute au fost create inca de pe la mijlocul anilor 1800, cu toate acestea sa imbunatatit in performanta, astfel incat acum putem gasi mai multe tipuri de motoare electrice pe piata.

In acest articol vom discuta despre diferitele tipuri de motoare electrice disponibile pentru achizitionare astazi pe www.bracomotoareelectrice.ro sau pe alte siteuri. Puteti gasi chiar motoare la mana a doua la preturi decente, cu toate acestea este mai bine sa stii exact ceea ce cauti, inainte de a lua in considerare orice achizitie.

Primul tip de motoare electrice este motorul fazei split, care este folosit in principal pentru
aplicatii „de pornire medie”. Are un inceput special si o infasurare de functionare, ambele fiind alimentate simultan atunci cand motorul este pornit.

Cand motorul atinge aproximativ 75% din viteza sa de incarcare completa, infasurarea de pornire este prima deconectata de prezenta unui intrerupator automat. In acest fel, puterea ramane constanta prin timpul de functionare.

Acest motor este utilizat atunci cand opririle si pornirile sunt oarecum frecvente. Cel mai des astfel de motoare trifazate divizate sunt folosite acasa sau la birou, cum ar fi: ventilatoare, suflante, masini de birou si instrumente, cum ar fi ferastraie mici sau chiar prese de foraj de constructii, in cazul in care este aplicata sarcina totala dupa ce motorul a obtinut viteza de operare.

Motoare electrice trifazate se gasesc aici www.bracomotoareelectrice.ro/motoare-electrice-
trifazate.

Al doilea tip de motoare electrice este cel ce include pornirea condensatorului. Acest tip de model reprezinta o versiune mai buna a motorului fazei split, deoarece ofera mai multa energie la punctul de referinta si necesita mai putina energie pentru a incepe.

Ideal pentru a fi utilizat pentru incarcaturile grele care incep mai greu, startul condensatorului isi are rolul sau, gestionand situatii de capacitate sporita. Ele sunt utilizate in general pentru masini  uternice, cum ar fi: compresoare, pompe, masini-unelte, aparate de aer conditionat, transportoaren si alte  licatii greu de pornit.

In cazul in care sunteti interesat sa cumparati motoare pe care sa le utilizati pentru vehicule, atunci urmariti-le pe cele de mare putere si RPM. Acestea sunt motoare electrice comune intalnite in  ndustria auto.

Motoarele de putere sunt proiectate sa produca o anumita cantitate de cai putere si sunt, in general, limitate la o anumita cifra, deoarece motoarele RPM functioneaza pe principiul rotatiei pe minut. Acesta din urma incepe numai cu un anumit numar de rotatii pe minut, cifra generala fiind de 1200 RPM.

Acestea sunt trei tipuri principale de motoare electrice, disponibile pe piata astazi, si cred ca au parcurs un drum lung de la mijlocul anilor 1800.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image