Cand aflati pentru prima data ca partenerul dumneavoastra a depus actele de divort, acest fapt poate constitui o mare surpriza sau un eveniment asteptat de mult. Indiferent de situatie, exista metode de a va proteja pe dumneavoastra, copii dumneavoastra precum si finantele dumneavoastra. Acest lucru nu inseamna ca trebuie imediat sa va goliti conturile bancare sau sa plecati de acasa insa este bine sa urmati cativa pasi pentru a va proteja interesele. Aceste metode sunt aplicabile in cazul in care divortul sau separarea este adresata instantei si nu se face pe cale amiabila. In celalalt caz, probabil ca multe din probleme pot fi rezolvate de comun acord in mod satisfacator. Oricand aveti ocazia, incercati sa rezolvati lucrurile si cantariti in permanenta consecintele actiunilor dumneavoastra.
In cazul in care aveti copii, luati in calcul posibilitatea de a sta in continuare in locuinta familiei. Daca va mutati prea repede, poate avea efecte negative asupra custodiei mai tarziu. Desi in anumite situatii statul acasa poate cauza tensiuni intre dumneavoastra si partenerul dumneavoastra si aceste tensiuni pot duce la lupte verbale sau chiar fizice in fata copiilor dumneavoastra, sau chiar la violenta in familie, fiti constienti in permanenta de acest lucru si actionati in consecinta pentru a minimiza starile tensionate. Ca o alternativa, luati in considerare posibilitatea de a locui cu familia si cu partenerul pana cand problemele referitoare la divort si la custodie au fost rezolvate.
Nu permiteti sub nici o forma partenerului sa ia copiii si sa plece. Partenerul dumneavoastra nu are mai multe drepturi decat dumneavoastra ca sa ia copiii de la locuinta conjugala. Asigurati-va ca partenerul dumneavoastra stie ca este liber sa plece daca doreste acest lucru dar copiii vor ramane. Din nou, ca o alternativa luati in considerare posibilitatea convietuirii cu partenerul pana cand se rezolva aspectele referitoare la divort si custodie.
De asemenea este bine sa va angajati un avocat. Daca dumneavoastra si partenerul dumneavoastra nu va puteti intelege in ceea ce priveste divortul, veti ajunge intr-o sala de judecata unde veti avea nevoie de un avocat cu experienta care sa va reprezinte. De asemenea este bine sa incepeti sa va adunati toate documentele personale cum ar fi certificatul de nastere, diplome si alte documente importante. In cazul in care aveti documente comune cum ar fi titluri de proprietate, faceti cate doua copii dupa fiecare document si dati-i una partenerului dumneavoastra. Nu uitati sa pastrati toate documentele importante intr-o locatie sigura.
Cel mai important lucru este sa nu semnati nimic in aceasta perioada. Multi oameni fac greseala de a semna diferite documente sau acorduri preliminare, care mai tarziu se pot intoarce impotriva lor in luptele pentru proprietati sau custodii. Daca semnati ceva va fi aproape imposibil de modificat sau schimbat mai tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image