STUDIU: PRIMUL STUDIU DESPRE 3D PRINTING EFECTUAT ÎN ROMÂNIA

0

Nutechnologies lansează primul studiu despre imprimarea 3D efectuat în România.

Studiul, intitulat „3D Printing în România – O Evolutie Surprinzătoare”, oferă celor interesați de tehnologie informații despre aplicarea profitabilă a imprimării 3D în diverse industrii.

Statistici și Descoperiri Cheie

Rapiditatea procesului de printare și reducerea costurilor, menținând aceeași calitate, reprezintă principalele avantaje ale imprimării 3D.

Imprimarea 3D, are un rol semnificativ în reducerea timpului de producție și a costurilor la scară largă.

De la persoanele chestionate s-au aflat următoarele:

  • 78% spun că imprimarea 3D îi ajută în prototipare rapidă, și astfel salvează mult timp, care este esențial în producție și post-producție.
  • 22% spun că prin folosirea imprimării 3D, au reușit să reducă semnificativ costurile de producție, post-producție și prototipare.
  • 77% folosesc imprimante 3D în companie de mai bine de 3 ani de zile.
  • 83% folosesc imprimarea 3d pentru producție (crearea de componente precumn: unelte, carcase, suporți, accesorii complexe sau mai puțin complexe).
  • 33% plănuiesc să investească în noi echipamente sau materiale cu ajutorul cărora să își lărgească oportunitățile de producție.

Trenduri în 3D Printing observate în România

Odată cu răspândirea tehnologiei de imprimare 3D în România, observăm și o creștere a nivelului de pregătire a utilizatorilor.

Așadar, dintre cei care folosesc imprimante 3D, 30% au funcția specializată de Operator în Imprimare 3D, în timp ce 26,7% sunt Ingineri Specializați.

Cunoștințele utilizatorilor de imprimare 3D evoluează rapid, semn că și numărul cursurilor de specialitate și al joburilor în acest domeniu este în creștere.

Spre exemplu, peste 70% de utilizatori au o experiență de utilizare și aplicare de peste 3 ani. Iar majoritatea folosesc tehnologia zilnic în procesul de producție sau prototipare.

Tendințele sugerează o strategie de utilizare a imprimarii 3D pe termen lung.

Studiul complet “3D Printing în România – O Evoluție Surprinzătoare” este disponibil gratuit AICI.

Nutechnologies este o companie specializată în promovarea echipamentelor industriale inovative: imprimante 3D, software 3D, sisteme laser pentru tăiere, sudură, marcare 2D sau 3D.

Reprezentantul autorizat în România al următorilor producători:

  • Stratasys – liderul mondial în producția de imprimante 3D profesionale.
  • Sisma – liderul pieței italiene de sisteme laser.
  • Materialise – cel mai mare grup de dezvoltatori de software din industrie cu una dintre cele mai mari facilități de imprimare 3D din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image