La ce trebuie sa acorzi atentie atunci cand cumperi un teren in Bran

0
La ce trebuie sa acorzi atentie atunci cand cumperi un teren in Bran

Pamantul este o resursa inepuizabila. Acesta se poate folosi in mai multe scopuri. In cazul in care doresti iti poti cumpara un teren pe care sa iti construiesti o pensiune.

Nu este suficient ca un teren sa aiba un pret bun acesta trebuie sa fie amplasat si intr-o zona buna.

    Iata la ce trebuie sa acorziatunci cand iti cumperi un teren

In primul rand trebuie sa cauti un teren care sa aiba toate utilitatile. Este recomandat ca acesta sa aiba canalizare, acces la liniile telefonice, cablu TV si internet. Chiar daca va costa mai mult trebuie sa iei in calcul toate aceste utilitati te vor ajuta pe viitor. In conditiile in care terenul pe care il cumperi nu are toate aceste utilitati gandeste-te ca oricum vei avea nevoie de ele mai ales daca intentionezi sa iti construiesti o pensiune.

Un alt criteriu pe care trebuie sa il iei in calcul este amplasarea terenului. Daca vrei ca toti turistii tai sa aiba parte de o oaza de liniste atunci trebuie sa cumperi un teren undeva mai departe de strada principala.

„Lotul de teren este ideal amplasat undeva la 20-30m de strada principală. Astfel este evitat atât zgomotul, dar şi praful şi restul neplăcerilor. Apoi trebuie avut grijă ca zona intimă a curţii să fie în planul opus drumului de acces, iar la drum să avem o ecranare cât mai bună – vegetaţie sau orice ne poate proteja”,  transmite Bogdan Dobritoiu, manager General Service 2000.

Daca vrei sa iti cumperi un teren calitativ la Bran trebuie sa iei in calcul daca acesta este inundabil in caz de ploaie. Trebuie sa ai grija ca acest teren sa nu fie in apropierea unui rau iar in momentul in care incepi constructia propriu zisa a pensiunii trebuie sa calculezi in detaliu fundatia acesteia.

„Pentru a evita terenurile inundabile, nu avem de făcut decât un singur lucru: un studiu geofizic. Procedura este deosebit de simplă, costă nesemnificativ, dar intrăm în posesia profilului solului respectiv până la o anumită adâncime. Astfel putem afla adâncimile pânzelor freatice şi tot ce avem nevoie pentru fundaţii, beciuri, subsoluri, puţuri etc.”,  mai declara Bogdan Dobritoiu.

„Toate zonele au hărţi de teren, de sol, de inundaţii şi ar fi bine să studiem harta înainte, cu ajutorul primăriei. Oricum, este foarte important studiul geologic premergător proiectului. Recomandarea mea este să fie făcut ca la carte. Eu am avut de a face cu clienţi care nu voiau studiul geo, ci doar proiectul, în ideea că mai scuteau nişte bani. Am încercat să le explic că, neavând un studiu geo, există riscul ca proiectantul să supradimensioneze armături, grinzi, plăci etc, pentru a se asigura de construcţie. Deci, la final, scuteşti nişte bani cu studiul geofizic, dar dai mai mulţi pe materiale în plus”, mai explica directorul Start Tehnologic Consult.

Acceseaza https://www.unic-star.ro/terenuri-de-vanzare-bran/ pentru a putea cumpara cel mai bun teren pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image