Aflati mai multe despre folosirea Primer-ului

0

Primer-ul reprezinta acea solutie folosita initial pentru pregatirea unghiilor in vederea manichiurii. Rolul acestui produs este de a creste aderenta unor materiale utilizate pe scara larga pentru manichiuri, si anume gelurile si acryl-urile. Confuzia multora se naste atunci cand nu pot desoebi intre diversele tipuri de primer. Exista 3 feluri de primer: cu acid, fara acid si non-acid. In continuare, vom trece in revista cateva aspecte legate de fiecare din aceste produse.

1. Primer cu acid
Aceasta solutie include in formula sa, drept principal componenta, acid metacrilic. De aici si mirosul putin intepator.
Deoarece este fotosensibil, acest produs necesita a fi pastrat in flacoane ferrite de actiunea directa a luminii.
Se poate afirma ca un primer cu acid constituie unul dintre cei mai eficienti agenti de aderenta cu actiune pe suprafata unghiilor natural, unde se gasesc straturile de keratina superficiale.
Mai trebuie sa stiti ca primer-ul cu acid va actiona in cel mult 4 minute si are rol deshidratant, ceea ce inseamna ca va dizolva rapid reziduurile de sebum si alte grasimi.
Tips: nu este nevoie sa aplicati o cantitate foarte mare! Incercati, de asemenea, sa nu depasiti unghia, deoarece in contact cu pielea si cuticulele poate crea usturime.
!! sub nicio forma nu folositi geluri sau acryl pe unghile date cu primer care nu sunt complet uscate. Acest lucru poate cauza ingalbenirea.

2. Primer fara acid / Bonder
Denumirea de Bonder este mai populara. Este un produs relativ nou, cu actiune aderenta si care permite lipirea optima a gelului. Daca aveti nevoie de primer pentru manichiura cu geluri UV sau lacuri semi-permanente, un produs care actioneaza garantat este noul primer fara acid SNB Ultrabond.
In cazul manichiurilor semi-permanente, il puteti utiliza pentru a pregati unghia naturala.
Pentru manichiura cu gel, constructii pe sablon etc., il puteti folosi pe post de agent suplimentar de aderenta, dupa aplicarea in prealabil a primer-ului cu acid.

3. Primer non-acid
Acesta are in componenta un alt tip de acid, diferit de cel metacrilic, caracterizandu-se printr-un miros mai putin intepator.
In mod normal, se foloseste in combinatie cu gelurile speciale la care producatorul recomanda acest procedeu, pentru compatibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image