5 motive pentru care merita sa iesi la o plimbare cu barca

0
plimbare cu barca

S-au scris multe despre beneficiile pe care le are natura asupra oamenilor. Comuniunea dintre om si mediul inconjurator nu este o notiune seaca, ci contine un adevar care l-a insotit pe om inca de la aparitia sa pe pamant: natura este cea care ii ofera viata si sanatate, iar explorarea ei este o metoda foarte buna de incarcare a „bateriilor”. Cei care au un permis barca pot simti libertatea mai mult, poate, decat oricine, avand in vedere perspectiva infinita si frumusetea salbatica, fara de seaman a apelor.

Cei care vor sa iasa la o plimbare pe cursurile de apa in barcile lor au nevoie sa urmeze cursurile oferite de o scoala de navigatie, sa obtina un permis, iar in functie de categoria acestuia se pot aventura astfel: categoria C (ape maritime), categoria S (navigatie cu vele), clasa D (ape interioare, lacuri, fluvii, delta).

Motivele pentru care merita o astfel de iesire in natura, in barca proprie, sunt mult mai multe decat cele prezentate in acest articol si pot fi descoperite de fiecare in parte. Iata insa care sunt cele mai comune dintre ele:

O sursa de echilibru si de calm

S-au facut cercetari pe tema tendintei oamenilor de a fi atrasi in mod natural de apa, iar rezultatele au aratat ca apa este o sursa de calm si de relaxare, aducand deci o stare de echilibru mental. Plimbarile cu barca pe lac, in delta sau pe mare pot fi asadar benefice pentru sanatatea mentala.

Sursa sanatoasa de vitamina D

Lumina soarelui este o sursa de vitamina D, vitamina care este esentiala pentru a mentine oasele sanatoase si pentru a imbunatati starea de spirit. Sunt unele pareri medicale care afirma ca lumina soarelui stimuleaza si productia de serotonina din creier, ceea ce inseamna ca oamenii vor fi mai fericiti.

Incurajeaza activitatea fizica

Plimbarile cu barca sunt un mod distractiv si relaxant de a ramane activ. Oamenii sunt tentati, in ziua de astazi, sa se relaxeze indoor, in fata televizoarelor, a calculatoarelor si telefoanelor. Aceste preocupari se reflecta intr-o stare de sanatate precara, in tendinta spre obezitate si sedentarism, care sunt foarte periculoase pe termen lung.

Antidotul perfect impotriva stresului

Stresul, boala acestui secol, poate fi combatut printr-o plimbare cu barca. Cei care detin un permis pentru ambarcatiune petrec mult timp pe ape tocmai datorita faptului ca simt cum stresul si presiunea psihica dispar. Se pare ca zgomotul apei imbunatateste fluxul de sange din creier si stimuleaza, totodata, relaxarea. Unii oameni practica meditatia pe apa, pentru o mai buna sanatate a mintii.

Timp de calitate cu familia sau prietenii

Copiii sunt de foarte multe ori atrasi de apa, iar o aventura impreuna cu parintii lor in acest mediu le este pe plac. Familia va petrece astfel timp de calitate, in care membrii ei pot explora, pot comunica si se pot, deci, conecta mai bine.

Plimbarile cu barca personala pe apele din Romania aduc multe avantaje pentru sanatatea fizica si psihica, iar cei interesati sa patrunda in acesta lume plina de aventura, pot citi mai multe despre Skipper Academy si pot decide daca este cazul sa faca acest pas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image