Daca ai mostenit un teren intr-o zona pe care ti-ai dorit-o demult, insa nu ai bani suficienti pentru a-ti construi o casa, specialistii va recomanda sa luati in calcul varianta unui container maritim. Posibil sa nu fi auzit de asa ceva pana acum, insa containerele maritime sunt folosite din ce in ce mai frecvent in multe tari datorita pretului scazut, dar si confortului pe care il ofera proprietarilor. Aceste containere sunt ideale atat pentru a locui permanent in ele, dar si pentru a le transforma in case de vacante desprinse din poveste.

Acestea ofera spatiu suficient pentru amenajarea unei garsoniere dotate cu toate cele trebuincioase. Cele mai mici containere au o suprafata de 14,76 metri patrati, iar cele mari sunt in suprafata de 30 metri patrati. Dupa aplicarea stratului de termoizolatie, suprafata interioara se va miscora putin, sustin specialistii. Asadar, daca va doriti ceva mai mult spatiu inca de la inceput pentru a nu avea ulterior surprize, orientati-va de la inceput catre un container de 40 de picioare. Ori puteti sa cumparati doua astfel de elemente pe care sa le imbinati dupa bunul plac si dupa bunul gust. Gasiti containere maritime si la second hand la un pret ce porneste de la 500 euro bucata, insa pretul poate ajunge si la 2.000 euro pentru cele de 40 de picioare. Sunt si modele noi – containere de birou – care au usi, ferestre si un strat termoizolator de 44 mm grosime avand toate utilitatile necesare unui trai decent. Acestea pot fi achizitionate la preturi cuprinse intre 1.950 si 2.750 euro fara TVA. Un astfel de modul nu depaseste suprafata unui container maritim de 20 de picioare, iar cel mai mic masoara doar 3 metri lungime.  

Luati in calcul toate costurile

Dupa ce v-ati ales modelul pe care doriti sa il achizitionati trebuie sa luati in considerare si costurile de livrare care difera de la un furnizor la altul, dar si de localitatea unde te afli. Cu siguranta veti avea nevoie de autorizatie de amplasare in momentul in care acesta va ajunge la destinatie. Pentru ca veti avea nevoie sa incheiati contracte cu furnizorii de utilitati, apa, gaze, curent, canalizare, veti avea nevoie de autorizatie de constructie. Sunt si pareri care sustin faptul ca pentru un astfel de container nu este nevoie de autorizatie de constructie. Tipul de fundatie pentru un container maritim depinde de tipul si calitatea solului. Este recomandata fundatia de tip postament, insa greutatea mica a containerelor permite turnarea unei fundatii economice. Sunt insa si persoane care sustin ca este suficient sa fie asternut un pat de pietris peste care sa vina montate dale din beton. Stratul de pietris are rolul de a impiedica infiltrarea apei in dalele de beton pe care le protejeaza de umiditate intre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image