Implanturile dentare – ce trebuie să ştii despre ele?

0
Implanturile dentare

Implanturile dentare se bucură de o mare apreciere în rândul pacienţilor care şi-au pierdut integritatea dentară şi îşi doresc să se bucure în continuare de un zâmbet perfect. Astăzi vei afla mai multe informaţii despre implanturile dentare şi îţi vei putea face o impresie asupra acestora.

Ce sunt implanturile dentare?

Definite drept dispozitive medicale ce sunt inserate în osul maxilar mandibular, implanturile dentare sunt o bază solide pentru înlocuirea unui dinte. În cele mai multe cazuri, implanturile sunt realizate din titan şi sunt create să imite forma şi funcţionalitatea dinţilor naturali.

Ce presupune procedura de implant?

Ceea ce este bine de ştiut este că înainte de implant, medicul stomatolog va efectua un examen oral şi mai multe radiografii dentare. Această etapă este esenţială în evaluarea stării generale dentare şi a osului maxilar şi mandibular. Procedura debutează cu introducerea implantului în osul maxilar printr-un procedeu chirugical minor, după care se lasă să se vindece timp de aproximativ jumătate de an. Pe durata perioadei de vindecare, implantul se va integra în os, proces ce poartă denumirea de „osteointegrare”. După încheierea procesului de vindecare, medicul dentist va plasa pe implant o coroană dentară, care se va potrivi cu restul dinţilor naturali.

Ce persoane ar trebui să aibă în vedere procedura de implant dentar?

Implanturile dentare se dovedesc a fi cea mai bună variantă pentru pacienţii care şi-au pierdut unul sau mai mulţi dinţi. Ştiai că trebuie să ai o densitate osoasă suficientă pentru ca organismul tău să susţină implanturile? De asemenea, este recomandat ca pacienţii să aibă o igienă orală corespunzătoare şi să prezinte o stare bună de sănătate.

Beneficiile implanturilor dentare

Înlocuirea dinţilor lipsă nu are doar că are un rol estetic, dar te va ajuta şi în procesul de masticaţie. Iată care sunt principalele avantaje ale implanturilor dentare: îmbunătăţirea capacităţii de mestecare, reducerea riscului de deteriorare a osului maxilar, îmbunătăţirea pronunţiei, dar şi creşterea stimei de sine.

Există riscuri?

Este important să discuţi cu medicul tău stomatolog şi despre eventualele complicaţii care pot să apară. Totuşi, implanturile dentare prezintă o rată de succe de peste 95%, aspect îmbucurător pentru pacienţi.

Toate acestea fiind spuse, poţi observa faptul că implanturile dentare reprezintă o idee excelentă pentru marea majoritate a pacienţilor care se confruntă cu lipsa unora sau a mai multor dinţi.

Dacă te afli în situaţia în care ai o urgenţă stomatologică, te poţi programa cât mai repede la Aristo Dent. Pentru urgenţe stomatologice sau servicii de estetică dentară, eşti aşteptat în incinta clinicii aflată pe str. Remus, nr.10, parter, sector 3, Bucureşti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image