Țările NATO decid să pună în aplicare planul de apărare

0

epa09535553 A view of a NATO flag placed in front of the flags of the alliance's member states (rear) ahead of a meeting of the NATO Ministers of Defence at the NATO headquarters in Brussels, Belgium, 21 October 2021. The meeting takes place in Brussels on 21 and 22 October 2021. EPA/STEPHANIE LECOCQ

Secretarul general al NATO Stoltenberg: alianța va desfășura o forță de reacție pe fundalul crizei ucrainene

BRUXELLES, 24 feb. Reprezentanții permanenți ai NATO au decis să implementeze un plan de apărare pentru a desfășura forțe de reacție în țările alianței pentru a-i proteja pe aliați, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

„Am discutat despre situația actuală, după ce au primit recomandările consilierilor militari, reprezentanții permanenți au convenit să folosească planul nostru de apărare, care prevede desfășurarea de forțe în țările alianței, inclusiv de forțe de răspuns, pe perioada crizei”, a spus el. .

Secretarul general a adăugat că la întâlnire nu s-a discutat problema închiderii Turciei Bosfor și Dardanele pentru navele rusești.

Potrivit lui Stoltenberg, nu există forțe NATO în Ucraina .
„Nu există forțe NATO pe teritoriul Ucrainei și nici nu există planuri de a le trimite acolo. Susținem Ucraina, dar oferim garanții ferme de securitate doar aliaților NATO „, a spus secretarul general.

Anterior, sa raportat că blocul „desfășoară forțe terestre și aeriene suplimentare defensive, precum și forțe navale în partea de est”.

Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbass . El a subliniat că circumstanțele cer de la Moscova „acțiuni decisive și imediate, republicile populare din Donbass au apelat la Rusia cu o cerere de ajutor”.

Ministerul Apărării a subliniat că nu provoacă lovituri asupra bunurilor civile de pe teritoriul Ucrainei, ci doar asupra infrastructurii militare, nimic nu amenință populația civilă.

Aproximativ două ore mai târziu, departamentul a adăugat că polițiștii de frontieră ucraineni „nu oferă nicio rezistență”, sistemele ucrainene de apărare aeriană au fost suprimate, iar infrastructura militară a bazelor aeriene militare a fost dezactivată. Ministerul Apărării nu a confirmat informațiile presei străine despre avionul rus doborât deasupra Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image