Ce sunt bateriile externe si de ce sunt numite incarcatoare portabile?

0

Traim inconjurati de dispozitive electronice: telefonul mobil, laptopul, tableta, e-bookul, Nintendo Switch, smartwatch-ul… Sunt dispozitive care functioneaza datorita energiei pe care o stocheaza in bateriile lor interne, deci nu trebuie sa uitam sa le reincarcam atunci cand este necesar daca  vrem sa le putem folosi atunci cand avem nevoie de ele…

Dezvoltarea acestor dispozitive electronice a dus la aparitia acelor imagini amuzante in care utilizatorii cauta prize disperati. Pentru a incerca sa eviti aceste situatii, a aparut bateria externa, un dispozitiv mic care serveste la reincarcarea bateriei dispozitivelor fara a fi nevoie sa le conectati la reteaua electrica.

In zilele noastre o baterie externa poate fi vitala, mai ales atunci cand bateriile telefoanelor mobile par sa dureze din ce in ce mai putin timp. Este o solutie perfecta pentru a nu fi deconectat in timpul unei calatorii sau in timpul unei zile lungi de lucru, asa ca ar trebui s aai una chiar si pentru laptop.

Tine cont de faptul  ca atunci cand vrei sa cumperi cele mai bune incarcatoare laptop va trebui sa ai in vedere specificatiile laptopului tau si sa te bazezi pe ele atunci cand le alegi. Nu uita nici de faptul ca un incarcator bun te va tine mai mult si iti va fi alaturi pentru mai mult timp, ceea ce inseamna ca vei putea sa te bucuri de el o perioada lunga fara sa fie nevoie sa il schimbi. Acelasi lucru este valabil si cu bateriile externe, numite incarcatoare portabile.

Factori de luat in considerare

Lucrul esential atunci cand cumparati un incarcator portabil este sa verificati capacitatea acestuia, iar pentru aceasta trebuie sa va uitati la numarul de mAh (milamperi ora). Sunt disponibile baterii intre 500 si peste 20.000 mAh. In zilele noastre, telefoanele mobile au de obicei o capacitate de aproximativ 4.000 mAh, astfel incat transportand o baterie externa de 10.000 mAh in buzunar,  puteti reincarca telefoanele de doua ori si jumatate.

Dar retineti ca, cu cat este mai mare numarul de mAh, cu atat incarcatorul portabil va fi mai mare si va avea o greutate mai mare. Pentru un laptop insa, va fi nevoie de o baterie externa uriasa daca vreti sa o puteti utiliza mult timp. Daca vreti o astfel de baterie pe care sa o transportati in buzunar, nu veti gasi una pentru laptop.

 De aceea, pentru laptopuri cea mai buna varianta ramane tot incarcatorul clasic. Atunci cand cumparati un incarcator laptop Lenovo luati in calcul specificatiile vechiului incarcator si asigurati-va ca ele corespund cu cerintele laptopului pe care deja il aveti astfel incat sa nu apara probleme in utilizarea lui.

De asemenea, in cazul in care aveti si un incarcator portabile, este vital sa stiti daca veti utiliza incarcatorul portabil in mod regulat sau in cazuri de nevoie extrema, deoarece fiecare are propriul ciclu de viata. Toate bateriile externe au un numar limitat de incarcari, asa ca alegeti una care se potriveste nevoilor specifice.

In cele din urma, aveti grija la calitatea incarcatorului portabil pe care il alegeti! Amintiti-va ca bateriile externe pot exploda, provocandu-va daune personale si ale dispozitivului. Deci, cel mai bine este sa cumparati produse care sunt certificate si care sunt fabricate de un brand cu o buna reputatie.

Alegerea incarcatorului pentru laptop este o necesitate ce trebuie luata in considerare de fiecare data cand vechiul incarcator nu mai functioneaza. Incarcatorul asigura o buna functionalitate si totodata ofera o durata de viata a bateriei mult mai lunga. Utilizand un incarcator clasic si un Power Bank vei avea mereu curentul necesar pentru ca laptopul tau sa functioneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image