Lenovo ThinkPad X1 – laptop-ul cu ecran flexibil va fi diponibil anul viitor!

Lenovo a introdus prototipul primului laptop din lume, cu un ecran flexibil. Dispozitivul va intra în linia dispozitivelor ThinkPad X1. După cum subliniază compania, acesta nu este o tabletă, ci un laptop. Potrivit dezvoltatorilor, Lenovo ThinkPad X1 va avea capacitățile și puterea corespunzătoare. Un filmuleț promoțional cu noul  laptop de la Lenovo, a fost publicat pe canalul oficial al companiei și pe YouTube. Videoclipul arată că dispozitivul are forma unei tablete obișnuite, însă caracteristica sa principală și neobișnuită este că, după ce ai pliat ecranul pe mijloc, dispozitivul poate fi folosit ca laptop. Jumătatea inferioară a ecranului se transformă într-o tastatură electronică. În plus, după cum notează dezvoltatorii, poți îndoi ecranul în unghiuri diferite.

Tehnologia dispozitivului flexibil

Tehnologia dispozitivelor flexibile în sine se bazează pe utilizarea afișajelor OLED. Acestea sunt puse în circulație de mai multe companii simultan. De exemplu, din 2013, producătorii de tehnologii precum Samsung și LG au dezvoltat smartphone-uri cu ecrane curbate.

Potrivit portalului The Verge, în ianuarie a acestui an, LG a mers mai departe și, pe lângă smartphone, a introdus un televizor serial cu un ecran flexibil. Se observă că noutatea Lenovo ThinkPad X1, vine de la sine. Producătorul sud-coreean plănuia să înceapă să-l vândă în primăvara acestui an.

În plus, la sfârșitul lunii mai a anului trecut, Electronic Times, citând surse din industrie, a declarat că Apple a decis, de asemenea, să treacă la utilizarea OLED în toate noile sale modele,  care vor intra pe piață în 2019. Cu toate acestea, după ce cererea pentru iPhoneX s-a dovedit a fi mai mică decât se aștepta, aceste planuri au fost anulate.

Programat pentru 2020

Dezvoltatorii dispozitivului Lenovo ThinkPad X1, au programat ca acesta să fie lansat în 2020. Laptopul va fi echipat cu un ecran OLED 2K de 13,3 inci, care a fost creat în colaborare cu LG. Laptopul propriu-zis, va rula pe un procesor Intel și rulează Windows. Când este pliat, noul dispozitiv devine mai mic decât un laptop obișnuit de 13 inch. În această formă dispozitivul pare mai mult ca o „carte luminoasă uriașă”.

Când nu vor mai fi probleme cu aceste ecrane și, cel mai important, atunci când consumatorul va ști că toate problemele au fost rezolvate și pot fi utilizate, va exista o gamă largă de dispozitive din diferite categorii, cu ecrane care vor putea fi îndoite după cum va dori utilizatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *