O sa incep acest articol cu doua citate pe care eu le consider reprezentative pentru tema articolului. Primul este declaratia unui alcoolic, iar cel de-al doilea cuprinde gandurile unui om dezamagit care nu e vindecat complet. Se poate sa te regasesti si tu in cuvintele lor.

“ Tu traiesti pentru altii, altii pentru ei insisi, numai eu nu stiu pentru cine sau pentru ce traiesc… De ani de zile caut raspunsul, il caut pe fundul fiecarei sticle. Si nu-l gasesc… Se vede ca nu nimeresc sticla potrivita. Dar nu-ti fie teama! Vine si randul ei… Am s-o gasesc si in ultima inghititura voi afla adevarul…” T. Dolega- Mashowicz- “ Vraciul. Profesorul Wilczur”

“ Cateodata… pur si simplu, acest sentiment de nihilism ma cuprinde fara sa vreau. Sunt momente in care pur si simplu nu-mi gasesc fericirea in nimic, nici chiar in lucrurile care ma duceau pe taramul extazului.

Totul e o consecinta nefasta a faptelor mele… am indepartat fiecare farama de bine din viata mea si acum caut adanc, in interiorul meu, sa construiesc! Am alungat tot, am daramat tot si acum am nevoie de o noua constructie dar, imi doresc una bazata doar pe ce e al meu.

Nu mai vreau atatia oameni in constructia mea. Oamenii apar si dispar din viata mea, dar eu sunt omniprezent in existenta mea. Tocmai de aceea, eu sunt pionul principal al fericirii mele, stalpul de rezistenta!”  Anonim

Tu, pentru ce traiesti?

Tu, pentru cine traiesti?

Pe tine, ce te da jos din pat in fiecare dimineata? Te ridici din inertie sau cu un scop anume?

Eu, una, ma trezesc cu un scop in fiecare dimineata. Mereu am ceva de facut. Termenul “plictiseala” nu exista in vocabularul meu. Am atatea de facut incat nu-mi mai vine sa dorm seara, dar totusi stiu ca fara cateva ore de somn, nu as mai da randament. Imi place sa spun despre mine ca sunt un om de actiune care are mereu cate o activitate sau pune la punct un plan. Am cate un motiv pentru care traiesc, toata ziua si in fiecare zi mai adaug unul nou pe lista. Cunosc oameni care ma stimuleaza, in fiecare zi. Citesc cate un mesaj de la cititorii blog-ului si vad ca tot ceea ce fac are un rost. Mi-am gasit ratiunea de a trai si mai adaug cate ceva la ea in fiecare zi.

Tu? Ce faci in fiecare zi?

Sunt oameni care pur si simplu nu au nici o activitate. Singura lor activitate e aceea de privire a ceasului si asteptare a trecerii timpului. Asteapta sa-I scoata cineva sau ceva din monotonia asta in care stau bine ascunsi si se vaita ca nu infaptuieste cineva vreun miracol pentru ei.

Daca astepti ca cineva sa te traga de par pentru a-ti gasi un scop in viata, pentru a te impinge spre ceva, poti sa mai astepti mult si bine… Pana la o varsta, parintii tai au avut aceasta menire dar, acum, cand varsta ta arata ca ai atins maturitatea, nu te mai intreaba nimeni daca tu esti matur din punct de vedere psihologic. Pur si simplu responsabilitatile vin peste tine, lumea are asteptari de la tine. De acum, nu te mai poti lamenta. E timpul sa actionezi.

In acest moment incepi sa te intrebi si sa-ti raspunzi la urmatoarele intrebari:

De ce ma trezesc dimineata?

Care sunt visurile mele?

Unde vreau sa ajung?

Ce voi face de azi inainte, in fiecare zi pentru a-mi atinge scopurile, pentru a-mi vedea realizarile?

Dupa ce ai raspuns tuturor acestor intrebari, treci la actiune pentru ca decizia fara actiune e ca si cum nu te-ai fi hotarat inca.

Pentru ce traiesc si pentru cine traiesc?

Din acest moment traiesc pentru mine. Nimeni nu are intaietate in fata mea. Totul porneste de la mine si apoi pleaca spre restul. Izvorul tuturor faptelor din viata mea e la mine.

Eu simt.

Eu gandesc.

Eu actionez.

Deci, da! De la mine pornesc  toate.

Te tot vaiti ca te urmareste ghinionul, ca nu stii cum sa mai scapi de aceasta soarta trista, dai vina pe destin, pe mai stiu eu ce, numai pe tine te omiti din tot acest tablou.

Nu-ti mai gasesti odata vocatia, nu gasesti nimic ce sa-ti placa si iar ai mai gasit totusi niste vinovati externi.

Nu vezi decat dincolo de tine.

Iti cauti ratiunea de a trai la altii si te miri ca nu o gasesti?

Nici nu ai sa o gasesti in acest fel.

Ai uitat sa te mai uiti in oglinda. E timpul sa faci cunostinta cu cine e acolo si sa-l tragi la raspundere ca nu ai pentru ce sau pentru cine trai.

Traiesc pentru mine si pentru infaptuirea visurilor mele!!!

Asta e principalul. Si daca ai asta, aceasta frustrare cu care te trezesti dimineata dispare instant, ca prin minune, de parca ai fi facut hocus-pocus. 

Cand ai castigat increderea in aceasta ratiune de a trai pentru tine insuti, in primul rand, si pentru toate idealurile tale, restul parca vine de la sine. Celelalte persoane pentru care merita sa traiesti, celelalte ocupatii care nu te lasa sa dormi dimineata, toate lucrurile bune care te invaluie in fiecare zi. Atunci cand reusesti sa-ti oferi tu singur, in fiecare zi, zeci de motive care sa te invadeze cu energie, atunci te simti de parca stelele s-au asezat toate in favoarea ta, de parca oracolul vietii prezice de azi numai bine si tot universul lucreaza la implinirea ta.

Tin mereu sa-ti reamintesc ca tu esti centrul universului tau, in jurul tau roiesc toate din viata ta si tu le dai nastere tuturor evenimentelor din viata ta. Ele sunt consecinta gandurilor, emotiilor si actiunilor tale.

Tu esti rezultatul muncii tale.

Mai intai privesti la tine si apoi la restul.

Tu esti personajul principal al povestii care este viata ta si tu esti si scriitorul acestei povesti. Tot ceea ce traiesti azi, e rezultatul deciziilor pe care le-ai luat ieri.

Noi ne alegem calea si nu aceasta ne alege pe noi.

E filmul tau. Tu esti regizor, scenarist, actor, inginer de sunet etc. acesta este filmul vietii tale si il faci exact cum vrei tu. Trebuie doar sa constientizezi faptul ca tu dai viata la tot ce ti se intampla. Tu le nasti, tu le mentii in viata, si tot tu le faci sa dispara atunci cand, constient sau nu, nu mai ai nevoie de ele.

Uita-te la tine!!!

Ridica-te din pat, du-te la oglinda si tipa pana auzi batai in teava de la vecini  : POT FI ORICE!!!

Aceste cuvinte vor prinde viata, vor deveni realitate si ceata se va risipi, incet-incet.

Ratiunea vietii tale e la tine si tot ce o alimenteaza, combustibilul ei, sta in dorintele tale, in eforturile tale de a-ti atinge toate scopurile sau macar de a munci toata ziua pentru ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image