Vijobs.ro m-a salvat de la sclavie si traume fizice si emotionale

0

Sunt o fata care doreste sa-si castige cinstit existenta si sa nu mai depinda de banii parintilor. M-am prezentat la interviuri, dar mi s-au intamplat doua lucruri despre care am sa vorbesc deschis, trecand peste pudoare, pentru ca tinerele aspirante la un loc de munca sa invete ceva:
-vazand ca sunt serioasa si inaccesibila, am fost respinsa pe loc
-am fost angajata “de proba” si fiindca nu “am trecut testul”, am fost data afara inainte de a primi primul salariu.
Fetelor, oricat de mult ati dori sa lucrati, nu acceptati compromisurile! Cei care va hartuiesc doresc si sa va munceasca si sa va umileasca in acelasi timp!

Mi-am facut prieteni din Marea Britanie pe internet si am comunicat in engleza despre problemele noastre. S-au oferit sa ma ajute sa ma angajez, dar nu m-am grabit sa dau curs unei invitatii nesigure stiind ce am patimit in tara. M-am sfatuit cu cea mai buna prietena, care mi-a spus:
-Nu se poate sa fii atat de atenta in tara si sa te pacalesti pe internet si in afata tarii! Iti dai seame ce inseamna sa devii dama de companie la dispozitia unor straini? Cauta locuri de munca strainatate fara comision pe cea mai sigura platforma Vijobs!

Si in alte imprejurari se dovedise o prietena adevarata, de aceea m-am gandit bine la ce mi-a spus si am cautat informatii pe internet. O romanca fusese tinuta captiva 10 ani in Italia de fiul batranei pe care o ingrijise, dupa moartea acesteia. 10 ani a fost tinuta legata cu lanturi de pat si obligate sa manance excremente, iar copii nascuti din viol erau crescuti si ei in mizerie si violenta.

-Iata de ce trebuie sa caut o platforma sigura, un loc in care angajatorii sa fie verificati! Vijobs raspunde de securitatea celor care pleaca sa lucreze in strainatate, fiindca analizeaza totul cu atentie si mediaza relatiile de munca, fara comisioane sau taxe. Pot sa analizez o vreme toate posturile de pe site si sa fac o lista cu cele dorite, iar intre timp sa-mi fac temele. Caut date despre angajator, ma interesez de experientele avute cu ei de salariati. Oricine trebuie sa stie ca este irational sa riste sa se increada intr-un necunoscut care poate fi un infractor, cand doreste sa se angajeze in strainatate. Am stabilit deja criteriile de recunoastere ale unui angajator serios:

-publica lista joburilor pe o platforma care functioneaza legal si nu apeleaza la firme dubioase, care sa gaseasca forta de munca in schimbul unor comisioane sau fel de fel de taxe inventate
-angajeaza legal, asigurand concedii platite, asigurare medicala, vechime, posibilitatea avansarii pe criterii referitoare la competente.
Daca la aceste aspect se adauga si cazare gratuita, eventual o masa calda pe zi, relocari pe cheltuiala lor si alte bonusuri (prime) este si mai bine!

Nu riscati sa va angajati pe posturi care nu sunt facute publice pentru ca angajatorul are ceva de ascuns in mod sigur si este posibil sa picati in capcana sclaviei moderne si sa va alegeti cu niste trauma fizice si emotionale care va pot marca toata viata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image