Alegerea unui avocat in functie de caracterul procesului - 24monden.ro

Alegerea unui avocat in functie de caracterul procesului

Unii privesc avocatura ca pe o meserie, iar altii ca pe o profesie, insa cei mai multi spun despre avocatura ca ea reprezinta chiar un mod de viata. Multi dintre tinerii din ziua de azi doresc sa intre in avocatura, pentru ca ei vad asta ca pe un drum in viata, insa acestia trebuie sa stie ca a deveni avocat inseamna a-ti alege un mod de viata. Si toate acestea din cauza ca atunci cand esti avocat, timpul pentru celelalte placeri este unul limitat. Bineinteles, asta doar daca esti un avocat bun si ai multe procese, caci in cazul in care esti unul slab, cu siguranta vei avea parte de foarte mult timp liber.
Fiecare dintre noi putem avea la un moment dat nevoie de un avocat, pentru ca mereu pot aparea situatii neprevazute si putem fi implicati intr-un proces.

Pentru asta este bine de stiut ca alegerea unui avocat se face in conformitate cu caracterul procesului in care suntem implicati, deoarece majoritatea avocatilor din ziua de azi aleg sa se specializeze doar pe o singura ramura a Dreptului. De exemplu, atunci cand suntem implicati intr-un proces cu caracter civil, cu siguranta va trebui sa apelam pentru a ne reprezenta in cadrul acestuia, la un avocat specializat in Dreptul Civil. Insa, in cazul in care suntem acuzati de o fapta penala sau pur si simplu suntem implicati intr-un proces cu caracter penal, vom avea nevoie, pentru a ne reprezenta, de un avocat penal specializat in Dreptul Penal si gazduire sediu social. Iar cand suntem acuzati de o fapta penala, este neaparat necesar ca avocatul care ne reprezinta in cadrul procesului, sa fie unul extrem de bun, pentru ca altfel deznodamantul ar putea fi unul destul de neplacut.

Statisticile arata ca cele mai multe procese din zilele noastre sunt cele cu caracter civil, deoarece, din pacate pentru tara noastra, lupta pentru pamant inca nu a luat sfarsit. Insa, acestea sunt tipurile de procese din care avocatii incaseaza cei mai multi bani, deoarece clientii sunt dispusi sa plateasca oricat numai din mandria de a castiga pamanturile respective.

Este indicat, ca atunci cand iei parte la un proces ce se judeca in alt oras, sa apelezi la serviciile unui avocat ce face parte dintr-un barou aferent orasului respectiv. De exemplu, atunci cand ai un proces care se judeca in Bucuresti, este necesar si recomandat in acelasi timp, sa angajezi un avocat din Bucuresti, deoarece acesta cu siguranta este familiarizat cu completele de judecata din acest oras. In cazul in care nu cunosti niciun avocat din Bucuresti, poti apela la ajutorul internetului pentru a gasi unul. Iar pentru asta nu este nevoie decat sa dai un search intr-un motor de cautare dupa cuvintele “avocat bucuresti”, iar in urma acestei cautari poti sa gasesti chiar unul bun si cu un onorariu destul de modest, daca esti norocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *