Cum alegem corect o pereche de ochelari de soare - 24monden.ro

Cum alegem corect o pereche de ochelari de soare

ochelari ray ban

Fiind un accesoriu care poate schimba cu ușurintă modul în care percepem o persoană care poartă o pereche potrivită, dar și un produs care poate îmbunătăți orice stil vestimentar, ochelarii de soare sunt tot mai greu de ales atât timp cât pe piață foarte mulți producători au lansat colecții variate cu diverse modele și lentile care mai de care mai calitative. Trebuie să ținem cont de mai multe aspecte atunci când suntem în căutarea unor ochelari de soare care să ni se potrivească situațiilor în care îi utilizăm, formei feței și eventualele probleme de la nivelul ochilor.

Razele puternice ale soarelui, dar și radiațiile îți pot obosi ochii în diverse situații. În aceste momente, cel mai potrivit accesoriu la care putem apela sunt ochelarii de soare modele noi care să ne scape de aceste neplăceri care pot deveni reale probleme pe termen lung.

Situații în care ochelarii de soare sunt eficienți

Chiar dacă ne duc cu gândul la sezonul estival, o pereche potrivită de ochelari de soare este un accesoriu pe care trebuie să-l purtăm în mai multe momente din viața de zi cu zi pentru a ne scăpa de neplăcerile cauzate de razele UV.

Ochelarii de soare potriviți pentru condus

Șoferii care parcurg foarte mulți kilometri zilnic știu cât de obositoare pot deveni razele solare și ce dureri de cap ne pot da pe termen lung. O pereche de ochelari de soare de aici care să ne scape de neplăcerile provocate de soare la volan trebuie să îndeplinească mai multe caracteristici. În primul rând, aceștia trebuie să aibă o formă a ramelor care să îți permită să vezi întregul drum pe care conduci.

ochelari de soare polaroid 2

Modelele prefate de șoferi sunt, în mare măsură, ochelarii de tip aviator, care permit o vizibilitate cât mai bună la drum, neavând rame foarte groase sau foarte încărcate. Totodată, lentilele ochelarilor de soare pentru condus nu trebuie să aibă o culoare care să distorsioneze perceperea anumitor culori. Cel mai bun exemplu în acest sens poate fi chiar la semafor, când o pereche de ochelari nepotriviți ne pot îngreuna perceperea culorilor.

Ochelarii de soare potriviți pentru plajă

O vacanță pe litoral trebuie să aibă numai efecte pozitive asupra ta și a corpului tău. Trebuie să știm, însă, că razele UV sunt foarte periculoase pentru ochiul nostru și ne pot produce afecțiuni neplăcute precum cataracta, fotokeratită sau chiar oftalmii. Pentru a evita aceste afecțiuni, trebuie să acordăm o atenție sporită calității lentilelor ochelarilor de soare pe care îi purtăm în fiecare zi de plajă.

ochelari de soare ray ban

Modelele de lentile cu protecție UVA și UVB sunt recomandate pentru orice model de ochelari de soare, indiferent de situațiile în care le folosim. Cu atât mai mult, pe plajă aceștia pot reprezenta cea mai bună alegere.

Ochelarii de soare pe care îi purtăm iarna

În zilele frumoase de iarnă, când soarele își face simțită prezența, indiferent de peisajul de poveste pe care-l formează, acesta poate afecta serios ochiul uman. O pereche de ochelari de soare modele noi cu gradient sau cu protecție împotriva razelor UV ne pot feri de reflexiile neplăcute care ne pot afecta vederea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *