Web hostingul este solutia profesionista la care orice firma care se respecta apeleaza pentru a deveni vizibila in mediul virtual si pentru a atrage astfel noi clienti. Intr-o epoca a vitezei, unde oricine cauta mai intai informatiile pe internet, a exista in online este esential.  Asa cum fiecare este specializat in anumite domenii de activitate, operatorii din acest domeniu vin cu pachete personalizate de gazduire pentru site-uri, create in functie de specificul paginii si resursele necesare (viteza, trafic, capacitate de stocare, eficienta de raspuns samd).

Dincolo de toate elementele pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand decizi asupra tipului de hosting ales (raport calitate-pret, locatia serverului, promptitudinea suportului tehnic sau securitatea datelor), un aspect extrem de important este backup-ul. Gazduirea web care nu ofera realizarea periodica de backup este practic incompleta. Recomandarea noastra este ca backup-ul  sa se realizeze la intervale de 24 de ore, cuprinzand astfel orice informatii ce sunt actualizate pe pagina in decursul unei zile. In cazul unui backup realizat la distante mai mari de timp creste automat riscul pierderii unor cantitati impresionante de date care nu mai pot fi recuperate.

Motivele pentru care informatiile de pe site-uri se pot pierde sunt diverse (atacuri ale hackerilor, erori ale serverelor, stergerea anumitor sectiuni, realizarea unor setari eronate, atacuri ale virusilor sau simple erori umane etc), iar backup-ul este practic o componenta esentiala a securitatii in sine a serverului si, implicit, a site-urilor gazduite. In cazul unui operator care ofera servicii de hosting, a nu asigura backup periodic inseamna a nu oferi siguranta completa pentru datele clientului. Astfel, in spatele unor preturi foarte reduse pentru servicii de gazduire site-uri se pot ascunde asemenea lacune care, pe termen mediu si lung, pot avea costuri mult mai importante.

Procentual, aproximativ jumatate dintre utilizatorii de calculatoare s-au lovit macar o data de obstacolul pierderii anumitor informatii, dintre care unii declara ca au experimentat aceasta problema chiar de mai multe ori. Asadar, backup-ul este esential pentru orice persoana, cu atat mai mult pentru o companie care investeste resurse importante in crearea unei imagini, a unui brand propriu. Backup-ul ofera posibilitatea de a recupera datele intacte dupa pierderea ori compromiterea lor, sau de a le restaura la anumite perioade pe care le poti decide singur.

Asadar, in momentul in care alegi sa apelezi la servicii specializate de gazduire web, analizeaza cu atentiile beneficiile pe care operatorii ti le pun la dispozitie si solicita intotdeauna efectuarea de backup. Argumentul ca securitatea serverelor este oricum ridicata nu este unul valid, din simplul motiv ca, asa cum am mai spus, backup-ul in sine este un element important al sigurantei acestuia. Asa cum, la sediul fizic al afacerii tale, vei alege intotdeauna un sistem de siguranta pentru a-ti proteja bunurile, este important a constientiza faptul ca si datele virtuale trebuie asigurate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image